19.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Μπόουλερ απέδειξε ότι είναι ο πιο φαντεζί εξτρέμ των Ερυθρολεύκων

Ο 23χρονος Άγγλος εξτρέμ άρπαξε την... δεύτερη ευκαιρία του στον Ολυμπιακό και πρώτη επί Μίτσελ από τα μαλλιά, δείχνοντας με τους αριθμούς αλλά και την εικόνα του ότι, όντως, είναι ο παίκτης που μπορεί να ξεσηκώσει την κερκίδα στο Καραϊσκάκη, αρκεί να βρει ρυθμό και αυτοπεποίθηση

Μπορεί να είχε μπει στον «πάγο» για αρκετά μεγάλο διάστημα, αλλά στην… δεύτερη ευκαιρία του ήταν MVP. Ο λόγος για τον Τζος Μπόουλερ, τον Άγγλο εξτρέμ που υποσχέθηκε ντρίμπλες που θα ξεσήκωναν το Καραϊσκάκη στο video της παρουσίασής του κι έστω και καθυστερημένα έδειξε ένα δείγμα των ικανοτήτων του στο πρώτο του ματς με τον Μίτσελ στην άκρη του πάγκου.

Ο 23χρονος άσος ήταν μαζί με τα παιδιά από τις Ακαδημίες ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει το βράδυ της Πέμπτης στο χορτάρι ο Ολυμπιακός, σε ένα ακόμη φετινό ευρωπαϊκό ματς που οι Πειραιώτες έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι πρωταθλητές Ελλάδας γνώριζαν από την αρχή ότι δεν υπήρχαν ελπίδες για κάτι παραπάνω από την τελευταία θέση και με μία αρκετά πειραματική και ανανεωμένη ενδεκάδα θέλησαν να «χτυπήσουν» το ματς με σύμμαχο το τσαγανό και την όρεξη ορισμένων παικτών να αποδείξουν ότι αξίζουν τη θέση τους στο ευρύ ρόστερ των Πειραιωτών.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Μπόουλερ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος από την αρχή του αγώνα, έπαιρνε αρκετές πρωτοβουλίες, κινούνταν συνεχώς με ή χωρίς την μπάλα και όποτε την είχε στα πόδια του, του την έπαιρνες μόνο με φάουλ. Αυτό πιστοποιείται μέσα από τους αριθμούς του, αφού ήταν ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού με 3/3 πετυχημένες ντρίμπλες, ενώ οι φορές (4) που βρέθηκε στο χορτάρι μετά από χτύπημα αντιπάλου ήταν οι περισσότερες από κάθε άλλον «ερυθρόλευκο».

Επιπλέον, μέτρησε 9 κερδισμένες μονομαχίες στο χόρτο από τις συνολικά 14 στις οποίες ενεπλάκη, επιχείρησε 2 σουτ στον στόχο, είχε 2/2 πετυχημένες σέντρες και 82% ποσοστό ευστοχίας στις κοντινές μεταβιβάσεις (18/22). Οι συνολικά 41 επαφές του με την μπάλα δείχνουν ότι -κυρίως στο πρώτο μέρος- την ήθελε συνεχώς στα πόδια του, ενώ το χειροκρότημα που δέχθηκε κατά την αντικατάστασή του στο 85ο λεπτό τού έδωσε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας, που όπως όλα δείχνουν θα τον βρει ξανά στην αποστολή των Ερυθρολεύκων με περισσότερες ευκαιρίες και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Βάσει στατιστικών αλλά και εικόνας, ήδη στα μόλις 5 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αποδεδειγμένα είναι ο πιο… φαντεζί εξτρέμ που διαθέτει ο Μίτσελ, καθώς οι Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες και Μπιέλ δεν έχουν την ίδια άνεση με τον Άγγλο στο ένας εναντίον ενός…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς