18 C
Athens

Στον πάγκο της εθνικής Καναδά με ορίζοντα το Παρίσι ο Τουόμας Σαμέλβουο

Σε μια αρκετά απρόσμενη πρόσληψη ενός σπουδαίου προπονητή προχώρησε η εθνική ομάδα του Καναδά, της οποίας μέλος αποτελεί και ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ, Μπρετ Γουόλς.

Ύστερα από περίπου δύο εβδομάδες μετά την αναμενόμενη απόλυση του Μπεν Τζόσεφσον, η ομοσπονδία της χώρας έκανε την έκπληξη καθώς συμφώνησε με τον Τουόμας Σαμέλβουο για μια συνεργασία που έχει ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ο 46χρονος Φινλανδός που πρόσφατα πέρασε από το στάδιο της συνέντευξης από την εθνική Βουλγαρίας, κάθεται στον πάγκο της Ζάκσα από το περασμένο καλοκαίρι ενώ έχει ένα άκρως επιτυχημένο πέρασμα τόσο από την εθνική ομάδα της πατρίδας του όσο και από εκείνη της Ρωσίας με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο VNL του 2019 και το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Έχω δει την εθνική ομάδα Ανδρών να εξελίσσεται με την πάροδο των ετών και ως παίκτης και ως  προπονητής και έχω μεγάλο σεβασμό για τη δουλειά που έχει γίνει εδώ από προπονητές και παίκτες. Ανυπομονώ για αυτή την πρόκριση και θέλω να φέρω την εμπειρία μου στην ομάδα και να συνεργαστώ με τους προπονητές του αναπτυξιακού συστήματος για να διασφαλίσω τη μελλοντική επιτυχία του προγράμματος», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις.

Ο Καναδάς βρίσκεται στη 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIVB και ο Σαμέλβουο καλείται να τον ανεβάσει κι άλλες θέσεις αρχής γενομένης από το VNL του 2023 όταν και θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς