16.6 C
Athens

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι υποψήφιος για τον πάγκο της εθνικής Βουλγαρίας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού βρίσκεται στη λίστα μαζί με άλλους τρεις υποψήφιους για τον πάγκο της εθνικής Βουλγαρίας και άμεσα η ομοσπονδία θα ανακοινώσει τον εκλεκτό που θα διαδεχθεί τον Νικολάι Ζελιάσκοφ

Η εθνική Βουλγαρίας βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μετά την αποχώρηση του Νικολάι Ζελιάσκοφ ενόψει της νέας σεζόν και τα επόμενα 24ωρα θα καταλήξει στον εκλεκτό της.

Ένα από τα ονόματα που βρίσκεται στη λίστα είναι το όνομα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι μεταξύ των υποψηφίων μαζί με τους Πλάμεν Κονσταντίνοφ (άλλοτε παίκτης του Ηρακλή και νυν προπονητής της Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ), Μάρτιν Στόεφ και Τουόμας Σαμέλβουο (πρώην κόουτς της εθνικής Ρωσίας και νυν της Ζάκσα).

«Οι συζητήσεις έγιναν με τέσσερις προπονητές και μπορώ να επιβεβαιώσω πως η επιλογή του εκλεκτού θα γίνει ανάμεσα στους Κονσταντίνοφ, Στόεφ, Σαμέλβουο και Τζουλιάνι. Η επόμενη σεζόν είναι υπερβολικά σημαντική για τη Βουλγαρία σε επίπεδο VNL, Eurovolley και ασφαλώς στο κομμάτι της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της βουλγάρικης ομοσπονδίας βόλεϊ, Νταβίντ Νταβίντοφ στο sportal.bg.

Θυμίζουμε πως ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι πραγματοποίησε μια εκπληκτική δουλειά στον πάγκο της εθνικής Σλοβενίας με την οποία κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο Challenger Cup, δύο ασημένια σε τελική φάση Eurovolley, αλλά και την τέταρτη θέση στην παρθενική της συμμετοχή στο VNL.

Ο Ιταλός προπονητής ήρθε στον Ολυμπιακό μεσούσης της περασμένης σεζόν και έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής ενώ υπέγραψε διετές συμβόλαιο που τον κρατά στους Ερυθρόλευκους ως το 2024. Εφόσον επιλεγεί για την εθνική Βουλγαρίας προφανώς και η δουλειά του στον Ολυμπιακό δεν θα επηρεαστεί στο ελάχιστο αφού οι περισσότεροι ομοσπονδιακοί προπονητές εργάζονται παράλληλα σε συλλόγους και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς