16.7 C
Athens

Στάικος: Αμφίβολος με ΠΑΟΚ ο Καραχάλιος, σίγουρα θέλουμε ενίσχυση

Ο Θανάσης Στάικος χαρακτήρισε ήρωες τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και τόνισε πως είναι ικανοποιημένος που παίρνουν ευκαιρίες τα νεαρά παιδιά στο ρόστερ του. Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο Ζήσης Καραχάλιος θα είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν μια μεγάλη νίκη κυρίως με τον τρόπο που ήρθε. Όταν παίζεις με μία ομάδα που έχει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ και καταφέρνεις και ανατρέπεις το εις βάρος σου 0-1 σίγουρα είναι πολύ σημαντικό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι ποδοσφαιριστές που πραγματικά είναι οι ήρωες αυτής της ημέρας. Δεν μπορώ να παραβλέψω ότι οι Ζωσιμάδες, η δύναμη αυτή του γηπέδου και ο κόσμος μας, μας έσπρωξε στη σημερινή νίκη. Σημαντική γιατί μας ανεβάζει βαθμολογικά, αλλά δεν σημαίνει κάτι, δε τελείωσε κάτι, γιατί το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και έχουμε δύσκολη συνέχεια».

Για το γεγονός ότι όλη η ροή των δύο τελευταίων αγώνων άλλαξε με τις αλλαγές από τον πάγκο και για το αν θα έπρεπε να παίξει έτσι από την αρχή ο ΠΑΣ: «Πραγματικά το πιστεύω ότι στον πάγκο πρέπει να σκεφτείς ανάλογα με την εξέλιξη και τη διαμόρφωση του παιχνιδιού, αλλά πάντα οι αλλαγές κρίνονται και από το αποτέλεσμα. Οι προπονητές δεν έχουμε την πολυτέλεια που έχουν όλοι οι άλλοι να κρίνουν μετά το γεγονός, εμείς πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις από πριν. Άλλες φορές θεωρούνται πετυχημένες άλλες όχι, δεν ισχύει πάντα αυτό. Αν επιλέξουμε το κάτι άλλο από την αρχή που ρωτάτε, πάντα θα υπάρχει αυτό. Κάθε φορά πράττουμε αναλόγως, άλλοτε πετυχαίνουμε και άλλοτε όχι».

Για το αν δείχνει βάθος πάγκου το γεγονός ότι έρχονται παίκτες που αλλάζουν αποτελέσματα: «Όλα τα παιδιά βοηθάνε, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, δεν έχουμε κανένα παράπονο. Κι εδώ να σημειώσω ότι η χαρά μας και ικανοποίησή μας είναι προσπαθούν πάρα πολύ παιδιά όπως οι Αθανασίου, Πήλιος, Λώλης, Λιάσος, Τζίμα, Φοφανά, παιδιά από 19 ως 22 ετών. Σε επίπεδο Super League δεν το συναντάς εύκολα, αυτό το κρατάμε, είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν έχουμε καταφέρει και κάτι ακόμα. Έχουμε πολλή δουλειά και δύσκολη συνέχεια».

Για την επιστροφή Μεταξά και αν το έζησε το σημερινό ως ο μαθητής που κέρδισε τον δάσκαλο: «Είχα μία εκπληκτική συνεργασία με τον κ. Μεταξά πέρυσι, είναι τιμή μου να είμαι αντίπαλος με όλους τους προπονητές, αλλά κυρίως τον κ. Μεταξά. Είχαμε και έχουμε εξαιρετική σχέση, περάσαμε πολλά μαζί στην καθημερινότητα, είμαι νέος προπονητής, αλλά κρατάω πράγματα και προσπαθώ να τα προσθέσω στις δικές μου ιδέες και σκέψεις. Ωστόσο σήμερα δεν έπαιζαν Στάικος και Μεταξάς, αλλά ΠΑΣ και Αστέρας και κέρδισε ο ΠΑΣ Γιάννινα».

Για το αν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό των ελλείψεων του ρόστερ και στις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν: «Έχουμε κάνει και καλύτερες εμφανίσεις, αλλά δεν τις συνδυάσαμε με αποτέλεσμα. Αλλά στο ποδόσφαιρο θα έρθει κι ένα αποτέλεσμα τέτοιο. Μέχρι το 60 δεν ήμασταν έτσι όπως θα έπρεπε, σαν εικόνα. Δώσαμε τα πάντα όμως στο τελευταίο μισάωρο και δικαιούμασταν τη νίκη. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά στο ρόστερ, αλλά δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε με μία νίκη, όπως δεν πρέπει να φέρνουμε την καταστροφή σε κάποια άτυχα αποτελέσματα. Σίγουρα θέλουμε ενίσχυση και στη μεταγραφική περίοδο θα κάνουμε το καλύτερο. Ο μαραθώνιος θα είναι δύσκολος. Αν δούμε τη βαθμολογία ήταν αυτονόητο να κερδίσουμε σήμερα και το καταλαβαίνετε. Θα ήμασταν στους 2 για υποβιβασμό αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα. Είναι πολύ κοντά οι αποστάσεις των ομάδων και θα χρειαστούμε ενίσχυση τον Δεκέμβριο».

Για το αν αφιερώνει κάπου τη νίκη: «Το μυαλό μας ήταν στον Αγγελόπουλο της Κ19, κινητοποιηθήκαμε όλοι, ένα παιδί με ταλέντο τον είχαμε δει και στην προπόνηση. Θα αφιερώσουμε τη σκέψη μας και τις ευχές μας, αλλά δεν θα ήθελα να προσωποποιήσω τόσο πολύ τη νίκη σήμερα γιατί ήταν μια ομαδική προσπάθεια. Τέτοια συμβάντα είναι εκτός ποδοσφαίρου και όλοι θα σταθούμε δίπλα σ’ αυτό το παιδί».

Για το αν είναι παρακαταθήκη όλα τα νεαρά παιδιά που έπαιξαν σήμερα που έβγαλαν απίστευτα ψυχικά αποθέματα: «Σίγουρα είναι παρακαταθήκη και είπατε και για ψυχή. Τα παιδιά αυτά δεν πρόλαβαν να είναι με άλλη ομάδα. Είναι σίγουρα ΠΑΣ, δεν πρόλαβαν να είναι κάτι άλλο, αλλά είναι ΠΑΣ. Θα γίνουν λάθη, αλλά είναι ΠΑΣ. Η ψυχή που βγήκε σήμερα βγήκε με τη βοήθεια του κόσμου».

Για τον τραυματισμό του Καραχάλιου: «Θα δούμε για τον Καραχάλιο, έχει τραβήξει πολλά φέτος, θα είναι αμφίβολος για τον ΠΑΟΚ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς