17.8 C
Athens

ΠΑΣ – Αστέρας 2-1: Ηπειρώτικη ανατροπή και τρίποντο με Μπάλαν και Φοφανά (vid)

Οι αλλαγές του... μαθητή Θανάση Στάικου έφεραν την ανατροπή σε βάρος του «δασκάλου» Μεταξά και οι Ηπειρώτες πανηγύρισαν μια κρισιμότατη νίκη μετά από οχτώ χρόνια επί του Αστέρα στους Ζωσιμάδες

Μετά από δύο σερί ισοπαλίες (τρεις συνολικά στις πρώτες 10 αγωνιστικές της Super League), ο ΠΑΣ Γιάννινα με σπουδαία ανατροπή πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν (κι αυτή εντός έδρας) με 2-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης του πρώην προπονητή του, Ηρακλή Μεταξά.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΟΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΣ

 

Οι Ηπειρώτες με τον Θανάση Στάικο στον πάγκο (τον πρώην βοηθό του Μεταξά που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΣ το καλοκαίρι) χάρη σε αυτή τη νίκη έφτασε τους εννέα βαθμούς κι έφτασαν στη βαθμολογία τους απογοητευτικούς Αρκάδες (οι οποίοι δεν έχουν εκτός έδρας νίκη ακόμα φέτος) κι έβαλαν από κάτω τους τον ΟΦΗ και τη Λαμία αποκτώντας έτσι ηρεμία και ανεβασμένη ψυχολογία για τη συνέχεια.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα διαχειρίστηκε σωστά την αναμέτρηση μετά το προβάδισμα του Αστέρα, πέρασε στο ματς τους Φοφανά και Μπάλαν στο 60′ αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-4-2 και δικαιώθηκε απόλυτα αφού οι δύο παίκτες βρήκαν τα γκολ της ανατροπής για να χαρίσουν στην ομάδα τους την πρώτη νίκη επί των Αρκάδων στους Ζωσιμάδες μετά από οχτώ χρόνια και έξι αναμετρήσεις!

Το ματς είχε καλό ρυθμό αλλά λίγες καθαρές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τις ισορροπίες να αλλάζουν χάρη στο γρήγορο γκολ των Αρκάδων στο 47′. Ο Ριέρα που είχε περάσει ως αλλαγή στο 35′ αντί του τραυματία Τιλίκα, έβγαλε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων για τον Κρεσπί που πλάσαρε τον σταθερό (σε γενικές γραμμές) Αθανασίου για το 0-1.

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και είχε υπομονή για να βρει χώρους. Λόγω των απουσιών των Αρκάδων, οι Ηπειρώτες χτύπησαν πολύ από τα αριστερά με τον εξαιρετικό Μορέιρα και δικαιώθηκαν και μέσα από τις αλλαγές του Στάικου.

Στο 63′ ο Ροσέρο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Σόρια που έστρωσε για τον Μπάλαν κι εκείνος με μια επαφή (την πρώτη του στο ματς) έκανε από κοντά το 1-1.

Ο Μορέιρα απείλησε τον Τσιφτσή που κατόρθωσε να διώξει αποτελεσματικά ενώ στο 72′ το οριζόντιο δοκάρι τον έσωσε στην κεφαλιά του Ροσέρο. Η ανατροπή έγινε πάντως τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Μορέιρα από τα αριστερά ταλαιπώρησε τον Στάνκο και γύρισε στην περιοχή για τον Φοφανά που σε κενή εστία (μετά από την κακή εκτίμηση του Τσιφτσή) διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-1) που διατηρήθηκε με άνεση και χωρίς να απειλήσουν οι Αρκάδες για την ισοφάριση.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1

Σκόρερ: 63′ Μπάλαν, 76′ Φοφανά / 47′ Κρεσπί

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Πολυχρόνης

Κίτρινες: Παντελάκης, Τζίμας, Μπάλαν / Καστάνιο, Σίτο, Στάνκο, Ντομίνγκεθ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μπιλμπάο, Καραχάλιος (55′ Λώλης), Τζίμας (61′ Μπάλαν), Ροσέρο (88′ Λιάσος), Μορέιρα, Παμλίδης (61′ Φοφανά)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μεταξάς): Τσιφτσής, Γκαρντάφσκι (64′ Ντομίνγκεθ), Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Άλβαρες, Κρεσπί, Στάνκο, Μουνάφο (83′ Ιγκλέσιας), Σίτο, Μπαρτόλο (46′ Μπενίτο), Τιλίκα (35′ λ. τρ. Ριέρα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς