16.4 C
Athens

Μεταξάς: Χυδαία τα σλόγκαν που ακούστηκαν, ντρέπομαι για τον κόσμο του ΠΑΣ

Συνέχεια σε όσα είπε στο flash interview για τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε ο Ηρακλής Μεταξάς, με τον προπονητή του Αστέρα να αναφέρει πως ντράπηκε για τους Ηπειρώτες και τις αποδοκιμασίες τους προς το πρόσωπό τους.

Ο πρώην κόουτς του ΠΑΣ υποστήριξε παράλληλα πως οι πολλοί τραυματισμοί έπαιξαν τον ρόλο τους στην εικόνα του Αστέρα και στην ήττα από τους Ηπειρώτες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι: «Στο α’ ημίχρονο είχαμε 2-3 καλές ευκαιρίες που μπορείς και να τις βάλεις γκολ, ήθελα κάτι παραπάνω. Στο β’ ημίχρονο μπήκαμε καλά, αλλάξαμε στυλ παιχνιδιού σημειώσαμε στο ημίχρονο κάτι που θέλαμε να κάνουμε και να το ξεκάθαρα, ήταν το κάθετο τρέξιμο και μας βγήκε κατευθείαν με την πρώτη. Εκεί είναι που αναρωτιέμαι γιατί το σταματάμε αυτό. Στο καπάκι είχαμε και την ευκαιρία για το 2-0 και μετά σταματάμε και προσπαθούμε να παίξουμε στο πόδι, να διατηρήσουμε το 0-1, αντίθετα ο ΠΑΣ δεν το έκανε αυτό ούτε όταν ισοφάρισε, πίεσε για το 2-1 και το έκανε»

Για το αν ξεχνάει εύκολα ο κόσμος όπως είπε στις δηλώσεις του στη NOVA και αν υπήρχε κάτι που δεν εξήγησε στον κόσμο και έγινε αυτό που έγινε σήμερα με τις αποδοκιμασίες εις βάρος του: «Ό,τι ήταν να πω το είπα, κάθε ένας που τραγούδησε σήμερα όλες αυτές τις αηδίες, τα χυδαία σλόγκαν, θα έκανε ακριβώς το ίδιο που έκανα κι εγώ και σ’ αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος. Είχαμε μια υπέροχη χρονιά πέρυσι, τους αγάπησα, αλλά σήμερα ντράπηκα γι’ αυτόν τον κόσμο».

Για το ότι δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες στον κόσμο για τον λόγο που έφυγε: «Όχι νομίζω είπαμε αρκετά, είναι περασμένα. Σήμερα είμαι προπονητής του Αστέρα και αναλύω το παιχνίδι. Μια νίκη για τον ΠΑΣ που δεν την ήθελα με τίποτα γιατί πάντα θέλω να κερδίζω, αλλά ήρθαν αλλιώς τα πράγματα».

Για το σχόλιό του για τον «μαθητή» του Στάικο: «Είναι καλός άνθρωπος και τον πιστεύω και ως προπονητή, εμένα με βοήθησε πάρα πολύ πέρυσι, άκουσα ότι υπάρχουν κι εδώ γκρίνιες. Δεν ξέρω αν θα τους είχατε αυτούς τους πόντους χωρίς τον κ. Στάικο. Να υποστηρίζετε τους προπονητές που επιλέγει η διοίκηση και την ομάδα, γιατί ο φίλαθλος είναι να τραγουδάει και να γιορτάζει, όπως το είδαμε σε άλλα γήπεδα και να υποστηρίζει τη δικιά του ομάδα».

Για το αν οι παίκτες κάνουν τον προπονητή: «Έχουμε καλούς παίκτες και στον Αστέρα, αλλά προσπαθούμε να αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού. Εκεί που κάναμε το κάθετο και γρήγορο ποδόσφαιρο βάλαμε το γκολ και μετά το γυρίσαμε σε αργό passing game. Η αλλαγή αυτή δεν είναι εύκολη για μια ομάδα που έχει μάθει αρκετά χρόνια σε διαφορετικό στυλ. Ελπίζω να το καταφέρουμε καλύτερα στο μέλλον».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος στην ουρά και που θα κριθεί: «Όπως θυμάστε και από πέρυσι δεν το σκέφτομαι έτσι, σκέφτομαι το επόμενο ματς και κάποιες ιδέες, πως θα παίξουμε και αν το καταφέρω πολλές φορές δεν χρειάζονται μαθηματικά. Και να πω τέλος ότι σήμερα είχαμε τον πυρετό του Παπαδόπουλου που έμεινε στο ξενοδοχείο, μας λείπουν Καρμόνα, Ντίας, βάλαμε τον Γκαρντάβσκι δεξί μπακ τραυματίστηκε κι αυτός, ο Μπαρτόλο, και ο Τιλίκα ήταν αναγκαστικές αλλαγές, είναι χρήσιμοι παίκτες και θα ήταν διαφορετική η εικόνα μας αν έπαιζαν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς