14.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι επιστροφές και τα ερωτηματικά ενόψει Ναντ και… Λεωφόρου

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με νίκη και όμορφο ποδόσφαιρο μετά τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό στρέφοντας πλέον την προσοχή του στα ματς με τη Ναντ και τον Παναθηναϊκό - Οι παίκτες που επιστρέφουν και αυτοί που είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για τις δύο επικείμενες αναμετρήσεις

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση και ωραίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα (2-0) της Λαμίας παίρνοντας το δεύτερο σερί τρίποντό του στη Super League ως μία συνέχεια της καλής εμφάνισης στο Φράιμπουργκ, όπου έχασε τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα του Μίτσελ έβγαλε ξανά στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» στοιχεία της μεγάλης ποιότητάς της κυρίως μεσοεπιθετικά, με τον Χάμες Ροντρίγκες να είναι για άλλη μία φορά δραστήριος και καταλυτικός και το δίδυμο Χουάνγκ-Σαμασέκου στα χαφ να αποδίδει εξαιρετικά.

Φυσικά η δυναμική του αντιπάλου δεν ήταν τέτοια για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά οι Πειραιώτες φαίνεται να αποκτούν μία αγωνιστική ταυτότητα εντός τεσσάρων γραμμών που ευελπιστούν ότι θα τους οδηγήσει στη σταθερότητα και τις σερί νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις.

Πριν το ντέρμπι στη Λεωφόρο, όμως, ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει το πρώτο του τρίποντο στους ομίλους του Europa League καθώς φιλοξενεί τη Ναντ την ερχόμενη Πέμπτη (3/11) στο Φάληρο σε ένα παιχνίδι που μπορεί να είναι αδιάφορο βαθμολογικά για τους Πειραιώτες, αλλά επί της ουσίας έχει να τους δώσει πολλά.

Τόσο βαθμούς που έχει ανάγκη και η χώρα μας στη βαθμολογία της UEFA όσο και ψυχολογία για το ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Τα ερωτηματικά στο κεφάλι του Μίτσελ και των συνεργατών του τόσο για το ευρωπαϊκό ματς της Πέμπτης όσο και για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής είναι αρκετά, αλλά αναμένεται να απαντηθούν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε.

Για αρχή, στον Ολυμπιακό επικρατεί ανησυχία για τους Μπα και Βαλμπουενά που αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών από το ματς με τη Λαμία και αμφότεροι είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για τα δύο ματς που έρχονται.

Ο Μπα φαίνεται να έχει υποστεί διάστρεμμα και δύσκολα θα δώσει το «παρών» στη Λεωφόρο, ενώ για τον Βαλμπουενά εκφράζονται φόβοι θλάσης αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το βράδυ για να έχουμε μία πλήρη εικόνα.

Από εκεί και πέρα, οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Μπιέλ δεν δείχνουν να είναι κάτι σοβαρό, αν και αναμένεται να προφυλαχθεί ενόψει Λεωφόρου, ενώ Εμβιλά και Ρέτσος θα επιστρέψουν από την Πέμπτη, αφού έχουν ξεπεράσει την ίωση που τους ταλαιπώρησε.

Θυμίζουμε ότι εκτός και από τα δύο ερχόμενα παιχνίδια είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες, που θα κάνει αγώνα δρόμου για να είναι διαθέσιμος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 13 του Νοέμβρη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς