19.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Λαμία 2-0: Μαγεία Χάμες και εγγύηση Σαμασέκου!

Ο Ολυμπιακός καθάρισε από το πρώτο μισάωρο τη Λαμία, με τον Χάμες Ροντρίγκες να δείχνει ξανά την τεράστια κλάση του και τον Ντιαντιέ Σαμασέκου να αποτελεί τον μετρονόμο της μεσαίας γραμμής

Δύο γκολ σε διάστημα 6′ ήταν αρκετά για να κλειδώσει ο Ολυμπιακός το τρίποντο κόντρα στη Λαμία (2-0) στο Καραϊσκάκη και να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Α. Νικολαΐδης» που θα αποτελέσει το πιο σημαντικό ματς για τους Ερυθρόλευκους στον πρώτο γύρο.

Η ομάδα του Μίτσελ έκανε εξαιρετικό πρώτο μέρος με δύο γκολ, αρκετές ευκαιρίες και στη συνέχεια έκανε άριστη διαχείριση ενώ θα μπορούσε να βρει και τρίτο τέρμα αλλά σταμάτησε πάνω στον Σαράνοφ.

Ο Χάμες Ροντρίγκες πέτυχε το δεύτερο γκολ του (έχει και δύο ασίστ) και βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση ενώ ο Ντιαντιέ Σαμασέκου στο πρώτο του ματς ως βασικός έβγαλε πολλή ενέργεια με κλεψίματα στη μεσαία γραμμή και αρκετά κάθετο παιχνίδι.

Μια πολύ ωραία συνεργασία μόλις στο 4ο λεπτό δεν είχε τελικά ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό καθώς το σουτ του Ρέαμπτσιουκ μετά το γύρισμα του Άβιλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 11′ ο Ουσεϊνού Μπα αποχώρησε τραυματίας.

Ο Σενεγαλέζος στόπερ δέχθηκε χτύπημα χαμηλά στον αστράγαλο από τον Πέτρο Γιακουμάκη και παρότι το ιατρικό επιτελείο του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, εκείνος έδειξε πως δεν είναι σε θέση να συνεχίσει με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή (έδωσε τη θέση του στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο) και να αποχωρήσει κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση ο Μπα έχει υποστεί διάστρεμμα αλλά τη Δευτέρα (31/10) θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού αλλά και το πιθανό διάστημα απουσίας του (ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Ναντ και Παναθηναϊκό).

Η διακοπή και η αποχώρηση του Σενεγαλέζου δεν έριξαν τον ρυθμό στο ματς. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός απείλησε στο 17′ με το πολύ ωραίο σουτ του Μπιέλ (απομάκρυνε με το ένα χέρι ο Σαράνοφ) και πέντε λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα.

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ άνοιξε με φανταστική μπαλιά στον Χάμες Ροντρίγκες που από πολύ δύσκολη γωνία έπιασε τρομερή κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στη γωνία του Σαράνοφ! Έξι λεπτά αργότερα ήταν σειρά του κεφάτου Μπακαμπού να βρει δίχτυα: ο Ντόη με τρομερή βαθιά μπαλιά 35 μέτρων βρήκε στην κίνηση τον Κονγκολέζο που άνοιξε ταχύτητα και άφησε πίσω του τον Αντέτζο, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε για το 2-0.

Ο Μπιέλ είχε ακόμα ένα ωραίο σουτ που υποχρέωσε σε μεγάλη επέμβαση τον Σαράνοφ, με τη Λαμία να έχει… υποψίες ευκαιρίας κι ένα άστοχο σουτ του Τζανδάρη.

Η έναρξη του δεύτερου μέρους βρήκε τη Λαμία να προσπαθεί να απειλήσει (ανεπιτυχώς) από στημένες φάσεις. Μια άστοχη κεφαλιά του Κορνέζου και μια… παραλίγο προβολή του Γιακουμάκη (πρόλαβε κι έδιωξε ο Ντόη) ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Φθιώτες που γλίτωσαν χάρη στις επεμβάσεις του Σαράνοφ το τρίτο γκολ.

Ο Σέρβος τερματοφύλακας απομάκρυνε τα δύο σουτ του Μπιέλ και έπιασε πάνω στη γραμμή την καρφωτή κεφαλιά του Ελ Αραμπί μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ισπανού ο οποίος στο φινάλε δέχθηκε τις φροντίδες του ιατρικού επιτελείου λόγω ενοχλήσεων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 2-0

Σκόρερ: 22′ Χάμες Ροντρίγκες, 28′ Μπακαμπού

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Μανούχος

Κίτρινες: Μπιέλ / Σλίβκα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Μπα (11′ λ. τρ. Παπασταθόπουλος), Ντόη, Ρέαμπτσιουκ (60′ Μαρσέλο), Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (75′ Βρουσάι), Μασούρας (60′ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (74′ Ελ Αραμπί)

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Κορνέζος, Αντέτζο, Γκοράνοφ (86′ Σαραμαντάς), Σλίβκα, Τζανδάρης, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (69′ Ρόμανιτς), Ασκόφσκι (58′ Μαρμεντίνι), Γιακουμάκης (86′ Καραμάνος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς