19.9 C
Athens

Καπνογόνα, δακρυγόνα και τραυματισμός αστυνομικού: Πλησιάζει το πρώτο λουκέτο για την OPAP Arena

Πλούσιο το... αστυνομικό ρεπορτάζ από τη Νέα Φιλαδέλφεια στο περιθώριο του ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και μαζί με τα εκατοντάδες καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της Ένωσης σε διαφορετικές χρονικές περιστάσεις, όλα δείχνουν ότι η OPAP Arena οδεύει προς το πρώτο λουκέτο της σύντομης ιστορίας της

Σε πανηγυρικό κλίμα και δίχως να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση απέναντι στον φοβικό και θλιβερό ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην OPAP Arena σε ντέρμπι και εξακολουθεί να βρίσκεται στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, η Ένωση μπαίνει για πρώτη φορά σε μπελάδες στο νέο της γήπεδο καθώς τα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του ματς φέρνουν λουκέτο (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο ματς με τον ΟΦΗ).

 

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ επικαλούμενος πηγές της ΕΛ.ΑΣ., 50 οπαδοί επιτέθηκαν με πέτρες και αντικείμενα κατά διμοιρίας κοντά στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο 401.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους οπαδούς με την ένταση και τα επεισόδια να λαμβάνουν χώρα πριν από τη σέντρα του ματς έξω και στα πέριξ του γηπέδου.

Δεν είναι όμως μόνο ο τραυματισμός του αστυνομικού και τα επεισόδια με τη χρήση δακρυγόνων και χημικών, αλλά και το άναμμα καπνογόνων που υπήρξε τόσο πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όσο και μετά τα γκολ που σημειώθηκαν.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ γνώριζε πως είναι υπότροπη από το ματς με τον Ιωνικό (είχε κληθεί σε απολογία βάσει των άρθρων που οδηγούν σε κλείσιμο έδρας) όπου έγινε χρήση καπνογόνων και υπήρξε αρκετά μεγάλη καθυστέρηση στη σέντρα του αγώνα. Ήδη είχε προειδοποιήσει τόσο για το ματς με τον Ατρόμητο (όπου δεν συνέβη κάτι) αλλά και για αυτό με τον ΠΑΟΚ εδώ και ένα 24ωρο όπου ανέφερε:

«Η OPAP ARENA είναι ο ανυπολόγιστης αξίας θησαυρός όλων ΜΑΣ. Μέσα στο νέο ΜΑΣ γήπεδο κάνουμε την ομάδα ΜΑΣ ανίκητη. Δε πρέπει να παραχωρήσουμε ούτε χιλιοστό από την δυναμική που ΜΑΣ δίνει. Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι το πρώτο από τα πολλά μεγάλα παιχνίδια που θα δώσει η ΑΕΚ στον Ναό ΜΑΣ φέτος, αλλά το πρωτάθλημα δεν κρίνεται μόνο σε αυτά. Θέλουμε και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί κοντά στον Ματίας Αλμέιδα και στους παίκτες ΜΑΣ, σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια που αξίζουν τρεις βαθμούς. Τα δίνουμε όλα λοιπόν στο ματς της Κυριακής για να τους βοηθήσουμε και μετά την νίκη δίνουμε ραντεβού ξανά στην OPAP ARENA για το ματς με τον ΟΦΗ. Χωρίς καπνογόνα και κινδύνους για τιμωρίες. Αν κάτι περνάει από το χέρι όλων μας στην φετινή προσπάθεια της ΑΕΚ, είναι αυτό. Καθαρός ουρανός και καθαρή νίκη για την ομάδα ΜΑΣ»!

Πλέον μένει να φανεί τι έχει γραφεί από τον διαιτητή Στεφάνσκι και τον παρατηρητή στο φύλλο αγώνα αλλά και από την έκθεση της Αστυνομίας η οποία με όσα έχουν γίνει θα «καίει» την Ένωση που θα κληθεί σε απολογία τις επόμενες μέρες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς