21.4 C
Athens

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Κιτρινόμαυρος περίπατος κόντρα στο άθλιο σύνολο του Λουτσέσκου (vid)

Η ΑΕΚ έκανε πλάκα στον θλιβερό ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, αφήνοντάς τον 8 βαθμούς πίσω της και συνολικά στο -14 από την κορυφή

Το ιστορικό πρώτο ντέρμπι της ΑΕΚ στην OPAP Arena ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν οι οπαδοί της. Οι Κιτρινόμαυροι με μπόλικη ενέργεια, γρήγορο ποδόσφαιρο και πίεση ψηλά έφτασαν σε μια άνετη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-0) και διατηρήθηκαν στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό την ώρα που ο Δικέφαλος του Βορρά βλέπει τη διαφορά από την κορυφή στο -14!

 

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν θλιβερό και προβληματικό όπως σχεδόν σε όλα του τα παιχνίδια φέτος. Αργή ανάπτυξη, κακό τρανζίσιον και φοβική αντιμετώπιση απέναντι σε μια ΑΕΚ που μύρισε… αίμα μπροστά στον κόσμο της και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει με κάποιες τελικές του Κωνσταντέλια και του Ολιβέιρα αλλά οι Κιτρινόμαυροι δεν άργησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Ο Κοτάρσκι έβγαλε ό,τι μπορούσε μέχρι να έρθει το γκολ που… φαινόταν ότι έρχεται. Οι παίκτες της Ένωσης πίεσαν ψηλά για να δυσκολέψουν την ανάπτυξη του Δικεφάλου και το πέτυχαν στο 36′. Ο Αραούχο έκανε το τάκλιν στην πάσα του Κουλιεράκη προς τον Ντάντας, η μπάλα πήγε στον Ελίασον και από εκεί κατέληξε στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κοτάρσκι.

 

Ο Λιβάι Γκαρσία άγγιξε και δεύτερο γκολ, αλλά ο Κοτάρσκι αντέδρασε, με τον Κροάτη να έχει τρομερή αντίδραση και στο σουτ του Πινέδα μετά από ασύλληπτο σλάλομ του Μεξικανού μέσου.

 

Ο Γκατσίνοβιτς έψαχνε είτε μια ασίστ είτε ένα γκολ και με την εικόνα του άξιζε να το βρει. Αυτό συνέβη στο 61ο λεπτό όταν ο Σέρβος έκλεψε κι έδωσε στον Ελίασον που βρήκε δεύτερη ασίστ αφού εξέθεσε ξανά τον Κουλιεράκη, με τον Γκατσίνοβιτς να πλασάρει από κοντά για το 2-0.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε συνολικά τις φάσεις του πρώτου και συνολικά ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε με άνεση το προβάδισμά της και έφτασε στη νίκη που της δίνει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0

Σκόρερ: 36′ Λιβάι Γκαρσία, 61′ Γκατσίνοβιτς

Γήπεδο: ΟPAP Arena

Διαιτητής: Στεφάνσκι (ΠΟΛ)

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Ελίασον / Ντάντας, Ολιβέιρα, Σάστρε

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89′ λ. τρ. Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα (76′ Γιόνσον), Ελίασον (83′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82′ Μάνταλος), Γκαρσία, Αραούχο (89′ Γαλανόπουλος).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (66′ Σβαμπ), Κούρτιτς (66′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Νάρεϊ (67′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (79′ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς