20.5 C
Athens

Λουτσέσκου: Η ΑΕΚ κέρδισε ύστερα από μια δικιά μας… ασίστ, η ομάδα ήταν ίδια με το ματς στο Καραϊσκάκη

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε και από την ΑΕΚ και έμεινε μόλις στους 16 βαθμούς ύστερα από 10 αγωνιστικές. Ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά το ματς σημείωσε ότι η Ένωση κέρδισε δίκαια, αλλά νίκησε ύστερα από μία μεγάλη ασίστ από τους ίδιους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ μετά το 10λεπτο δεν έκανε κάποια σημαντική ευκαιρία: «Τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια κρίνονται από στιγμές.

Υπάρχουν στιγμές που μπορείς να έχεις χαρακτηριστικά κι άλλες φορές που δεν έχεις στο παιχνίδι. Δεν με εξέπληξε το παιχνίδι ως παιχνίδι. Οι δυο ομάδες έβαλαν σε αφορμή το ποδοσφαιρικό τους σχέδιο. Εμείς ανάπτυξη από την άμυνα και η ΑΕΚ το πρέσινγκ. Οι λεπτομέρειες κρίνουν τέτοια παιχνίδια.

Αφού δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες με τον Ολιβέιρα και τον Κωνσταντέλια, το παιχνίδι πήγε σε ένα μοτίβο που βόλευε την ΑΕΚ. Αυτό της έντασης. Από εκεί και πέρα έγινε τριπλό λάθος σε μία φάση. Η ΑΕΚ έκανε το 1-0 και με την ενέργεια που έδινε το γήπεδο ήταν φυσιολογικό να έχει αυτή την ένταση. Και στο δεύτερο ημίχρονο ένα λάθος πάλι κόστισε. Δεχθήκαμε το 2-0. Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ άξιζε τη νίκη, αλλά την πήρε μετά από μία μεγάλη… ασίστ από εμάς».

Για το πού μπορεί να φτάσει φέτος ο ΠΑΟΚ: «Δεν έχω μιλήσει προσωπικά για κάποιον στόχο, Κύπελλο ή πρωτάθλημα. Η ομάδα πάει παιχνίδι με παιχνίδι.

Η ομάδα θα έχει τα πάνω και τα κάτω της σε αυτή τη φάση, που είμαστε μία νέα ομάδα, ουσιαστικά. Σε κάθε ματς πηγαίνουμε να πάρουμε όλα όσα μας προσφέρει το παιχνίδι. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και θέματα που καθόρισαν την πορεία μας έως τώρα.

Υπάρχουν παραδείγματα όπως η Σίτι το 2016 ή πέρυσι η Άρσεναλ που βρήκαν τη ροή τους. Πρέπει να πιστέψουμε στη δουλειά και την αυτοπεποίθηση. Δεν μπορώ να σας δώσω ένα χρονικό διάστημα που θα σταθεροποιηθούν αυτά τα πάνω και τα κάτω. Η ομάδα μας σήμερα ήταν πάνω – κάτω ίδια που κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να προχωρήσουμε βελτιώνοντας τα λάθη μας, αλλά ακολουθώντας το πλάνο».

Για τους 16 βαθμούς που έχει πάρει έως τώρα ο ΠΑΟΚ και τι σκέψεις κάνει: «Δεν κοιτάω τη βαθμολογία».

Για το πρέσινγκ της ΑΕΚ και εάν είναι ενοχλητικό να ξέρει το τι θα γίνει από πριν: «Και τι μπορούμε να κάνουμε; Είμαι απογοητευμένος και αναστατωμένος. Δεν μπορούν να βγαίνουν πάντα τα πράγματα που έχεις σχεδιάσει. Προχωράμε».

Για τους Σοάρες και Κωνσταντέλια: «Για τον Κωνσταντέλια δεν είναι δίκαιο να μιλήσουμε για θέματα βελτίωσης. Έπαιξε απόψε σε ένα δύσκολο γήπεδο. Είναι 19 ετών και έχει προσωπικότητα. Ίσως πρέπει να βελτιώσει την τελική του απόφαση. Είχε και καλές και κακές στιγμές. Ο Σοάρες είχε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Όπως το περίμενα».

Για την ατμόσφαιρα του γηπέδου της ΑΕΚ: «Σε κάθε γήπεδο στην Ελλάδα και στα ντέρμπι είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια ατμόσφαιρα. Το γήπεδο είναι φανταστικό και πραγματικά δίνει μεγάλη ενέργεια στην ομάδα της ΑΕΚ. Τα ντέρμπι στην Ελλάδα κρίνονται σε μεγάλο βαθμό από το συναίσθημα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς