19.9 C
Athens

Άρης – ΟΦΗ 1-1: Το μαγικό ψαλιδάκι του Γκρέι δεν απέτρεψε τη νέα γκέλα των Κιτρίνων

Οι Θεσσαλονικείς για έκτη φορά σε ισάριθμα ματς με τον Άλαν Πάρντιου στον πάγκο βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ και τα βρήκαν ξανά σκούρα κόντρα στον βελτιωμένο ΟΦΗ του Νταμπράουσκας που φανέρωσε τα τεράστια αμυντικά κενά των Κιτρίνων

Ο αδιόρθωτος και πλήρως αποδιοργανωμένος αμυντικά Άρης βρέθηκε για έκτο σερί ματς επί Πάρντιου πίσω στο σκορ και παρά το μαγικό γκολ του Αντρέ Γκρέι με ανάποδο ψαλίδι έμεινε στην ισοπαλία (1-1) με τον βελτιωμένο ΟΦΗ, στο ντεμπούτο του Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο των Κρητικών.

Αρκετή γιούχα για ακόμη μία φορά φέτος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που είδε τον Άρη να χάνει βαθμούς και κόντρα στους Ασπρόμαυρους της Κρήτης που φανέρωσαν τα τεράστικα αμυντικά κενά των Θεσσαλονικέων και είχαν τις ευκαιρίες για να φύγουν ακόμα και με τη νίκη από το Χαριλάου.

Ο Καμάτσο έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία λίγο πριν το φινάλε σε τετ α τετ με τον εξαιρετικό Μανδά για να χαρίσει το τρίποντο στον Άρη, σε ένα παιχνίδι που ο Γκρέι πέτυχε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της σεζόν στη Super League, αλλά δεν κατάφερε να το χαρεί όσο θα ήθελε.

Στο -6 από τον τέταρτο Βόλο και στο -10 από την δεύτερη ΑΕΚ ο Άρης των πολλών προβλημάτων, βαθμός-ανάσα για τον ΟΦΗ που αναρριχήθηκε στην 11η θέση με 7 βαθμούς.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το παιχνίδι στο Χαριλάου ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά και τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και με αρκετά ψηλά τις γραμμές τους.

Από τη μία ο Άρης θέλησε να εκμεταλλευτεί το «σπρώξιμο» από την κερκίδα και δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα κυρίως από την δραστήρια αριστερή πλευρά του με Πίρσμαν και Ματέο Γκαρσία, με τον Ισπανό να είναι αρκετά δραστήριος και να κινείται συνεχώς ανάμεσα στις γραμμές των Κρητικών δημιουργώντας συνθήκες υπεραριθμίας στον άξονα, μαζί με τον πολύ ποιοτικό Μανού Γκαρθία.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ… VAR

Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ στο ντεμπούτο του Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο δεν πήγε στη Θεσσαλονίκη για να χτίσει ένα αμυντικός τείχος, έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά από νωρίς, καθώς μόλις στο 14ο λεπτό ο Γκερέρο απείλησε με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή των γηπεδούχων, ωστόσο ο Κουέστα αντέδρασε σωστά εξ’ επαφής.

Ο Άρης απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες με το σουτ του Ματέο Γκαρσία που σταμάτησε στο δοκάρι του Μανδά έξι λεπτά αργότερα, με τον Ισπανό άσο να στέκεται αρκετά άτυχος σε μία φάση που τα έκανε όλα σωστά αλλά είδε την μπάλα να του κάνει… περίεργα παιχνίδια.

Το ίδιο έγινε και στο 37΄όταν ξανά ο Ματέο πάτησε στην περιοχή των Κρητικών και με ένα υπέροχο μονοκόματο σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στη γωνιά της εστίας του Μανδά, αλλά το όμορφο γκολ του ακυρώθηκε για… εκατοστά στην αρχή της φάσης και την πάσα προς τον Γκρέι.

Στιγμές αργότερα (44′), ο Τζαμαϊκανός στράικερ είχε τη δική του μεγάλη στιγμή να ανοίξει το σκορ, αλλά το άψυχο πλασέ του κατέληξε αρκετά άουτ, μετά την πολύ ωραία κάθετη που του μοίρασε ο Οντουμπάτζιο και επί της ουσίας τον έβγαλε φάτσα με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ «κολλημένο» στο 0-0 αλλά έδειξαν από την αρχή της επανάληψης ότι δεν θα συμβιβάζονταν με την ισοπαλία.

O TΟΡΑΛ ΣΙΓΑΣΕ ΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΟ ΓΚΡΕΪ

Για αρχή, ο ΟΦΗ σε αντίθεση με ό,τι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε πιο δυνατά και με περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, με όλο αυτό να μετουσιώνεται σε γκολ που προήλθε από όμορφη ομαδική ενέργεια των Κρητικών.

Ο Λάρσον κουβάλησε την μπάλα από τα δεξιά και προς τον άξονα με τον Γκερέρο να την υποδέχεται σωστά και να τη μοιράζει σε κατάλληλο χρόνο και χώρο στον Τοράλ, ο οποίος με άψογο πλασέ σκόραρε για το 0-1.

Μέσα σε ένα παγωμένο κλίμα στο Βικελίδης, η ομάδα του Πάρντιου κατάφερε να το ζεστάνει άμεσα κι αυτό χάρη στον επιθετικό οίστρο του Άντε Γκρέι.

Ο Τζαμαϊκανός φορ των Κιτρίνων έπιασε ένα τρομερό ψαλιδάκι από τα όρια της περιοχής αιφνιδιάζοντας τους πάντες για την άμεση ισοφάριση, με ένα γκολ που θα μνημονεύεται μέχρι το τέλος της σεζόν ως ένα από τα καλύτερα φετινά στη Super League. Με πλάτη στην εστία ο φορ του Άρη έστειλε την μπάλα εκεί που… δεν πιάνεται και έβαλε την υπογραφή του στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο Άρης πίεσε αρκετά για να βρει το γκολ της νίκης, το οποίο όμως δεν ήρθε ούτε στη φάση το Γκρέι στο 77′ με σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής, ούτε στην τελική του Μαντσίνι όπου βρήκε απάντηση ο Μανδάς. Για να φτάσουμε στο 88′, με τον Καμάτσο να «ντύνεται» μοιραίος, καθώς λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο χορτάρι… κατάφερε να αστοχήσει με όλη την εστία μπροστά του και τον Μανδά στο γόνατα.

Το πλασέ του Πορτογάλου πέρασε αρκετά πάνω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Έλληνα κίπερ που ήταν τυχερός σε αυτή τη φάση και κάπως έτσι ο Άρης έμεινε για άλλη μία αγωνιστική με τα «αν» και τη γιούχα από τον δυσαρεστημένο κόσμο του.

ΑΡΗΣ – ΟΦΗ 1-1

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: -/40′ Ντιουσέ, 42′ Τοράλ, 79′ Στάικος, 81′ Μπαλογιάννης, 88′ Τζου

Κόκκινες: –

ΓΚΟΛ: 57 Γκρέι /49′ Τοράλ

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (77′ Μαζικού)– Ετέμπο, Νταμπό (85′ Ντιοπ) – Μαντσίνι (85′ Ιτούρμπε) Γκαρθία, Ματέο (64′ Καμάτσο) – Γκρέι.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς – Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (90’=2′ Θοράρινσον – Περέα, Μεγιάδο (78′ Ντουρμισάι)- Τοράλ, Τζιού, Ντιουσέ (64′ Στάικος) – Γκερέρο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς