16.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Το απαραίτητο φρεσκάρισμα ενόψει Λαμίας και η ενεργοποίηση του Σαμασέκου

Οι Ερυθρόλευκοι αφήνουν πίσω τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και αλλάζουν σελίδα με φόντο τις εγχώριες διοργανώσεις - Η ανανεωμένη ενδεκάδα του Μίτσελ ενόψει Λαμίας και η αξιοποίηση του φορμαρισμένου Χάμες Ροντρίγκες

Ο Ολυμπιακός καλείται να αφήσει πίσω του τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και να επικεντρωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις, όπου ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» (30/10, 16:00) που έχει «must-win» χαρακτήρα, όπως και όλα τα ματς από εδώ και στο εξής για τους Πειραιώτες.

Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να ισοφαρίστηκαν στο 93′ και εν τέλει να αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά στο Φράιμπουργκ έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την αγωνιστική τους βελτίωση, σε όλα τα επίπεδα.

Πιο γρήγορο παιχνίδι, σωστά μέτρα, καλές αποστάσεις, αρκετά τρεξίματα, συνεργασίας και επιτέλους ένα «κανονικό» γκολ στην Ευρώπη με τον «killer» Ελ Αραμπί να επιστρέφει. Πάνω σε αυτή τη βάση θέλει να χτίσει ο Μίτσελ ενόψει της συνέχειας στην Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι παράλληλα έχει αρκετά πράγματα να διορθώσει στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας, εκεί όπου οι συνεχείς τραυματισμοί δεν βοηθούν την κατάσταση.

Κόντρα στη Λαμία οι πρωταθλητές Ελλάδας αναμένεται να φρεσκάρουν αρκετά την ενδεκάδα τους, καθότι θα επιστρέψουν σε αυτήν ο φορμαρισμένος Χάμες, αλλά και ο Μπακαμπού που λογικά θα ξεκουράσει τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα, χρόνο συμμετοχής ακόμα κι ως βασικός αναμένεται να πάρει ο Ντιαντιέ Σαμασέκου, που ήταν αρκετά σταθερός και μετρημένος στο Αγρίνιο, στα 19 λεπτά συμμετοχής του, δηλώνοντας «παρών».

Αλλαγές θα υπάρξουν και στην άμυνα, εν αναμονή της ανακοίνωσης της αποστολής, ώστε να φανεί αν θα επιστρέψουν σε αυτήν οι Μαρσέλο και Βρσάλικο, που ανέβασαν ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες στο Ρέντη, αλλά και ο Παπέ Σισέ.

Δεδομένα εκτός θα βρίσκεται ο Γκάρι Ροντρίγκες, που λόγω θλάσης θα χάσει και το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό, ενώ κάτω από τα δοκάρια ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει πάρει ήδη τα γάντια του βασικού στο σπίτι του, μετά την εξαιρετική εμφάνισή του στο Φράιμπουργκ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς