17.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Πασχαλάκης που ακόμα δεν έχει δεχθεί σουτ στην εστία και τα θετικά μηνύματα του Σαμασέκου

Ο ερυθρόλευκος άξονας είναι ασφυκτικά γεμάτος με ποιοτικές επιλογές αλλά ο Μίτσελ ακόμα ψάχνεται για τον παρτενέρ του Εμβιλά και ο Ντιαντιέ Σαμασέκου του έκλεισε το μάτι με την πειστική 18λεπτη παρουσία του στο Αγρίνιο

O Ολυμπιακός πανηγύρισε μία νίκη ουσίας αλλά και ψυχολογίας στο Αγρίνιο χάρη στην ποιότητα των παικτών της μεσοεπιθετικής του γραμμής αλλά και στην σωστή αμυντικού του λειτουργία με το δίδυμο Ντόη-Παπασταθόπουλο στα στόπερ και τον Πασχαλάκη για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα κάτω από την ερυθρόλευκη εστία.

Ξεκινώντας από τον Έλληνα κίπερ, που κράτησε στη δεύτερη συμμετοχή του με τον Ολυμπιακό ανέπαφη εστία, ο Μίτσελ σκοπεύει να του δώσει φανέλα βασικού και στο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη Φράιμπουργκ στη Γερμανία την ερχόμενη Πέμπτη (27/10).

Ο Πασχαλάκης έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στον Ισπανό τεχνικό, που με αυτόν στην εστία αισθάνεται μία παραπάνω ασφάλεια, ειδικότερα από τη στιγμή που ο 32χρονος διεθνής δεν έχει δεχθεί ούτε ένα σουτ στην εστία μέχρι τώρα, στα δύο παιχνίδια με Καραμπάγκ στο Μπακού και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Σα να… φοβίζει τους αντιπάλους με την κορμοστασιά του ο Πασχαλάκης δείχνει να έχει βελτιώσει αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού του, βγάζει περισσότερη σιγουριά από πέρυσι στις εξόδους και κερδίζει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ, αν και ακόμα δεν έχει χρειαστεί να αναδείξει τα ριφλέξ του.

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός είδε τον Ντιαντιέ Σαμασέκου να πραγματοποιεί μόλις τη δεύτερη συμμετοχή του στην ελληνική Super League κόντρα στον Παναιτωλικό και στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν σχεδόν αλάνθαστος.

Ο 26χρονος μέσος από το Μάλι πρόλαβε μέσα σε λιγότερο από 20 λεπτά να καταγράψει 6,6 χιλιόμετρα στο κοντέρ του σε ένα παιχνίδι με σχετικά χαμηλό τέμπο, ενώ παράλληλα ήταν σταθερός στις μεταβιβάσεις του με 16/21 εύστοχες πάσες σε 23 επαφές με την μπάλα.

Οι επιλογές του Ολυμπιακού στα χαφ είναι πολλές και ποιοτικές αλλά ο Μίτσελ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα στο μυαλό του τον παρτενέρ του Εμβιλά στον χώρο του κέντρου, καθώς οι Ινμπόμ Χουάνγκ και Μπιέλ φάνηκε ότι δεν πρέπει να περιορίζονται στο «6».

Η αξιόπιστη λύση του Μπουχαλάκη παραμένει ψηλά στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού, αλλά σίγουρα μετά τα όσα είδε στο Αγρίνιο από τον Σαμασέκου πρόσθεσε ακόμη μία περίπτωση στο μπλοκάκι του για έναν «ερυθρόλευκο» άξονα που κοντεύει να… σκάσει από τις τόσες επιλογές.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς