20.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ είχαν μαζί 59 εύστοχες πάσες και 10 κλεψίματα κυριαρχώντας στη μεσαία γραμμή

Ο Ολυμπιακός βρήκε αυτό που έψαχνε από την αρχή της σεζόν για τη μεσαία του γραμμή: Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ συμπληρώνουν ιδανικά ο ένας τον άλλον και στο Φράιμποιυργκ απέδειξαν ότι πρέπει να βρίσκονται σε μόνιμη βάση στην ενδεκάδα

Ο Γιαν Εμβιλά έχει βρει τον ιδανικό παρτενέρ του και πλέον όσο περνάνε τα ματς κι αυτοί παίζουν μαζί, τόσο πιο πολύ θα ομορφαίνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τον Ίνμπομ Χουάνγκ, που όταν δεν έχει ενοχλήσεις, «δένει» ιδανικά με τον Γάλλο μέσο συνθέτοντας ένα κυριαρχικό και άκρως ποιοτικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή των Ερυθρολεύκων.

Στο Φράιμπουργκ οι δυο τους έκαναν τα πάντα στο κέντρο, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε την κατοχή (55-45) αλλά έδειχνε να ελέγχει πλήρως τη μεσαία γραμμή, κόντρα σε μία Φράιμπουργκ που είχε «κολλήσει» στο ίδιο της το πλάνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά το 65′ ήρθε η κούραση να αντικαταστήσει τα τρεξίματα των δύο χαφ των πρωταθλητών Ελλάδας, τη στιγμή που ο Μπιέλ δεν έδινε τις απαραίτητες βοήθειες αμυντικά και η τετράδα της άμυνας βρέθηκε ξανά σε κακή βραδιά. Εκεί ήταν που μίλησε ο Πασχαλάκης, μέχρι τη φάση του 93ου λεπτού που όλα πάγωσαν για τους Πειραιώτες. Τόσο στα μαρκαρίσματα όσο και στα συναισθήματα.

Για να επιστρέψουμε στο δίδυμο των Χουάνγκ-Εμβιλά, ο Μίτσελ έχει βρει τρόπο να τους ταιριάξει – χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα, με το Γάλλο να κουβαλάει μπάλες από πίσω και τον Νοτιοκορεάτη να προσθέτει το χρώμα που έλειπε από τη δημιουργία του Ολυμπιακού, στη σύνδεση της μεσαίας γραμμής με τον άξονα.

Με λίγα λόγια, οι δυο τους πασάρουν, μαρκάρουν και καλύπτουν χώρους που πολλές φορές δεν είναι καν της δικής τους ευθύνης ή του δικού τους πεδίου δράσης.

Αυτό έκαναν και στην έδρα της Φράιμπουργκ, μιας ομάδας που αρέσκεται στο να κρατάει αρκετά την μπάλα στα πόδια της και να χτυπάει από τα άκρα. Ο Ολυμπιακός με το τείχος των Εμβιλά-Χουάνγκ-Μπιέλ έκλεισε καλά τους χώρους από τον άξονα για περίπου 70 λεπτά, ωστόσο μετά ήρθε η κατάρρευση. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Εμβιλά μετρούσε 42 επαφές με την μπάλα και ο Ίνμπομ 55. Στο διάστημα μέχρι το 90′, όμως, ο Γάλλος πρόσθεσε μόλις 7 για να πάει στις 49 μέχρι το φινάλε, ενώ ο Κορεάτης άλλες 6 (61 στο σύνολο).

Ο Ολυμπιακός δεν κρατούσε μπάλα μετά το 70′ και έχασε αρκετά από τα στοιχεία που τον έκαναν κυριαρχικό στο πρώτο μέρος, που θα μπορούσε να είχε τελειώσει την υπόθεση νίκη αν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματά τους.

Συνολικά, Εμβιλά και Χουάνγκ κάλυψαν μαζί 23,4 χιλιόμετρα χώρου για τον Ολυμπιακό, μέτρησαν μαζί 10 κλεψίματα – ανακτήσεις κατοχής και ήταν σχεδόν αλάνθαστοι μέχρι να αρχίσει η ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός βρήκε το δίδυμο που έψαχνε από την αρχή της σεζόν στα χαφ και μένει να φανεί αν ο Μίτσελ το διατηρήσει σε μόνιμη βάση από εδώ και στο εξής…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς