18.9 C
Athens

Η αντίδραση των οπαδών της Ατλέτικο μετά τον αποκλεισμό είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο (vid)

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ατλέτικο έζησαν το απόλυτο δράμα σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία του Champions League, αλλά ακόμα και μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό δεν σταμάτησαν το τραγούδι εμψυχώνοντας τους παίκτες του Σιμεόνε

Κι εκεί που νομίζαμε ότι στο Champions League τα έχουμε δει όλα, ήρθε η Ατλέτικο Μαδρίτης να μας διαψεύσει.

Με το ματς «κολλημένο» στο 2-2 και τον Τουρπέν να έχει σφυρίξει τη λήξη όλοι πίστευαν ότι τα πάντα είχαν τελειώσει, αλλά υπολόγιζαν χωρίς το VAR που έχει αλλάξει μια για πάντα το ποδόσφαιρο του σήμερα και ήρθε να μας χαρίσει την πιο συγκλονιστική φάση στην ιστορία των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πέναλτι μετά τη λήξη, εκτέλεση του Καράσκο και η συνέχεια γνωστή. Είναι σίγουρο πως θα τη διηγούμαστε για πολλά χρόνια ως την πιο «τρελή» φάση στην εποχή του VAR.

Το χαμένο πέναλτι και η η τριπλή ευκαιρία που ακολούθησε για τους Μαδριλένους δεν άλλαξαν τίποτα στην εικόνα του ομίλου τους, που έστειλε την Πόρτο από το βράδυ της Τετάρτης (26/10) στην επόμενη φάση και την ομάδα του Σιμεόνε εκτός συνέχειας.

Όπως είναι λογικό, τόσο οι παίκτες της Πόρτο όσο και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο πανηγύρισαν έξαλλα το χαμένο πέναλτι της ιστορικής φάσης με τον Καράσκο, μέσα από το αεροπλάνο της επιστροφής στο Οπόρτο και μετά τη δική τους ευρεία επικράτηση επί της πρωτοπόρου Μπριζ με 4-0.

Την ίδια στιγμή οι οπαδοί της Ατλέτικο στο «Μετροπολιτάνο» μέσα στη θλίψη τους δεν σταμάτησαν το τραγούδι. Όλοι αγκαλιασμένοι και με τους παίκτες να τους παρατηρούν με δάκρυα στα μάτια, δίχως να μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό.

Στιγμές, εικόνες και συναισθήματα που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει. Γιατί τι να σου κάνει ένας αποκλεισμός μπροστά στην αγνή αγάπη για το σήμα και την ομάδα. Μπροστά στα αυτά που νιώθεις κάθε φορά στις κερκίδες. Ούτως ή άλλως, η μαγεία βρίσκεται αλλού. Η μπάλα είναι μόνο η αφορμή.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς