20.9 C
Athens

Γιουβέντους: Αποκλείστηκε και «φλερτάρει» με αρνητικά ρεκόρ

Η Γιουβέντους αποτελεί την μεγαλύτερη απογοήτευση του φετινού Champions League, καθώς έμεινε εκτός της νοκ άουτ φάσης και κινδυνεύει την τελευταία αγωνιστική να μην προκριθεί ούτε στο Europa League, μετρώντας μόλις μία νίκη σε πέντε αγωνιστικές.

Η Γηραιά Κυρία κινδυνεύει να μείνει για τρίτη φορά στην ιστορία της στην τελευταία θέση του ομίλου. Η πρώτη φορά είχε καταγραφεί την περίοδο 2000-01, όταν οι Ιταλοί είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο με Λα Κορούνια, Αμβούργο και Παναθηναϊκό, ο οποίος μάλιστα είχε επικρατήσει με 3-1. Ενδεικτικό της απογοητευτικής Γιουβέντους εκείνη τη σεζόν είναι το γεγονός ότι παρουσίασε τη χειρότερη άμυνα στην ευρωπαϊκή ιστορία της, καθώς είχε δεχθεί 12 γκολ!

Την επόμενη χρονιά, η Γιουβέντους έμεινε πάλι στην τελευταία θέση του ομίλου έχοντας συγκεντρώσει επτά βαθμούς, στον όμιλο με Λεβερκούζεν, Κορούνια και Αρσεναλ.

Η Γιουβέντους κινδυνεύει να ολοκληρώσει φέτος την παρουσία της στο Champions League με τη «φτωχότερη» συγκομιδή βαθμών, «σπάζοντας» το αρνητικό των έξι βαθμών στις σεζόν 2000-01 και 2013-14, καθώς και να καταγράψει τη χειρότερη άμυνα στην ιστορία της. Μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 11 γκολ, κάτι που είχε συμβεί και τη σεζόν 2002-03 όταν σε τριπλή ισοβαθμία στην 2η θέση, ευνοήθηκε και προκρίθηκε. Η χειρότερη άμυνα είχε καταγραφεί τη σεζόν 2000-01 όπου είχε δεχθεί 12 τέρματα. Επομένως εάν στο Τορίνο η Παρί Σεν Ζερμέν σημειώσει δύο τέρματα, τότε θα έχει καταγραφεί ένα νέο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ.

ΠΗΓΗΑΠΕ
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς