16.8 C
Athens

ΠΑΟΚ – Αστέρας 2-2: Έσωσε βαθμό στο 97′ κόντρα στους αποδεκατισμένους Αρκάδες

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ πανηγύρισε σαν... πρωτάθλημα τη νίκη στο Καραϊσκάκη και το πλήρωσε με μια γκέλα ολκής κόντρα στον Αστέρα των -9 παικτών

Επαναπαυμένος από το διπλό στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό (ένα διπλό που ήρθε με ελάχιστες τελικές), ο ΠΑΟΚ θεώρησε πως ο Αστέρας Τρίπολης είναι ομάδα που εύκολα ή δύσκολα θα τη λυγίσει. Ειδικά όταν αγωνίζεται αποδεκατισμένη (ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με εννέα σημαντικές απουσίες) και προέρχεται από οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο στην παράταση από τον Ατρόμητο.

Ωστόσο, οι Αρκάδες γρήγορα έδειξαν πως δεν θα είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2, αλλά έσωσε τον βαθμό με γκολ του Ολιβέιρα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων (2-2). Κι αυτό είναι το μοναδικό που μπορεί να φέρει χαμόγελα στο στρατόπεδο της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου αφού οι Λύρατζης, Τσαούσης και Αντρίγια Ζίβκοβιτς αποχώρησαν με τραυματισμούς και μάλλον σοβαρούς…

Οι δύο πρώτοι αποχώρησαν στα πρώτα 40′ και ξέσπασαν σε λυγμούς κατά την αποχώρησή τους. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατοχή του, δεν είχε ιδέες και έμπνευση για να φτιάξει φάσεις.

Ο Αστέρας προηγήθηκε από μια στημένη φάση στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου. Από εκτέλεση φάουλ ο Ατιένθα έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Στάνκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

 

Η έναρξη του δευτέρου μέρος βρήκε τον ΠΑΟΚ στα σχοινιά αφού δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 54′. Ο Ζίβκοβιτς υπέπεσε σε πέναλτι στον Κρεσπί και ο Τιλίκα από την άσπρη βούλα έκανε το 0-2.

 

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε όσο ήταν δυνατόν τις γραμμές του, ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές και μαζί πιο επιθετική την ομάδα του που όμως έβρισκε τείχος μπροστά της ειδικά μετά την είσοδο του Ιγκλέσιας.

Ένα πέναλτι του Γκαρντάφσκι έδωσε την ευκαιρία στον Κούρτιτς να μειώσει στο 81′ από την άσπρη βούλα και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων (δόθηκαν δύο επιπλέον) ο Ολιβέιρα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-2

Σκόρερ: 81′ πεν. Κούρτιτς, 90+7′ Ολιβέιρα / 45+2′ Στάνκο, 54′ πεν. Τιλίκα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Κουμπαράκης

Κίτρινες: Α. Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς / Τιλίκα, Γκαρντάφσκι, Παπαδόπουλος, Σίτο, Κωστέας, Ιγκλέσιας

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (39′ λ. τρ. Λύρατζης), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (32′ λ. τρ. Σάστρε), Ντάντας (67′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (67′ Κωνσταντέλιας), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί (46′ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρντάφσκι, Ατιένθα, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Μουνάφο, Στάνκο, Σίτο, Τιλίκα (88′ Κωστέας), Μπαρτόλο (82′ Μπενίτο), Κρεσπί (72′ Ιγκλέσιας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς