19.3 C
Athens

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Με πείσμα λύγισε τους Κίτρινους στο 92′ (vid)

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βρήκε ξανά τον τρόπο να νικήσει σε ένα ζόρικο ματς, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Σπόραρ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων - 9/9 οι Πράσινοι που συνεχίζουν να ονειρεύονται πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια

Μία κάκιστη αντίδραση της άμυνας του Άρη σε ένα στημένο του Παναθηναϊκού και η εκτελεστική δεινότητα του Άντραζ Σπόραρ έμελλε να κρίνει τα πάντα στο ντέρμπι της Λεωφόρου, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μία πολύ σημαντική και αγχωτική νίκη με γκολ του Σλοβένου στις καθυστερήσεις (90+2′).

Τρίποντο που φέρνει την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στο απόλυτο νικών μετά από 9 αγωνιστικές στη Super League κι αυτή του Πάρντιου αρκετά πίσω ακόμα και από τον δεύτερο Βόλο (-7).

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΠΟΡΑΡ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το παιχνίδι στην κατάμεστη Λεωφόρο ξεκίνησε με καλό ρυθμό, αφού αμφότερες οι ομάδες εστίασαν περισσότερο στο πώς θα βγουν παρά στο πώς θα μείνουν στη μείνουν στην περιοχή τους.

Τόσο ο Παναθηναϊκός που άρχισε με πολύ ψηλά τις γραμμές του όσο και ο Άρης που μετά το 10λεπτο ξεθάρεψε βοήθησαν στο να δούμε ένα ματς με αρκετή ένταση και καλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι Πράσινοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, όταν μόλις στο 4ο λεπτό ένα «σκοτωμένο» σουτ του Τσέριν κόντραρε πάνω στο πόδι του Φαμπιάνο και λίγο έλειψε να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Κουέστα, ο οποίος είδε την μπάλα να περνάει κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι του και στη φάση του 8′, όταν ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά αστόχησε.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήρθε στο 12ο λεπτό. Ο Χουάνκαρ έκανε ένα γρήγορο ανέβασμα από την αριστερή πτέρυγα και σε σωστό χρόνο σέντραρε παράλληλα για τον Μπερνάρ, που όντας στη μεγάλη περιοχή άδειασε με εξαιρετική προσποίηση τον Νταμπό, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δεξί χέρι του ανίκητου μέχρι εκείνη την ώρα, Κουέστα.

Ο Άρης βρήκε τα πατήματά του τουλάχιστον μεσοεπιθετικά μετά το 15′ όταν κατάφερε να ισορροπήσει τον ρυθμό του αγώνα με τον Ετέμπο να είναι κινητήριος μοχλός στον άξονα και να οργανώνει το παιχνίδι των Κιτρίνων από πίσω, με τον Ματέο Γκαρσία να είναι κινητικός και να του δίνει βοήθειες.

Επιθετικά, οι Θεσσαλονικείς απείλησαν για πρώτη φορά λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών με τον Ιτούρμπε να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και να σουτάρει, με τον Σένκεφελντ να βάζει το πόδι του παραχωρώντας το πρώτο κόρνερ για την ομάδα του Πάρντιου. Λίγο αργότερα ξανά ο Παραγουανός άσος ήταν αυτός που βρέθηκε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και επιχείρησε να κρεμάσει τον Μπρινιόλι, που όμως είχε αντίδραση και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Μετά το 30′ και με τον Άρη να κλείνει καλά τους χώρους, να κρατάει μπάλα και να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις ο ρυθμός έπεσε και η σκοπιμότητα για το «μηδέν» στην άμυνα έκανε την εμφάνισή της στο χορτάρι του «Απόστολος Νικολαϊδης».

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0 που ήταν και το δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα. Πρωταγωνιστές οι κίπερ των ομάδων (Κουέστα και Μπρινιόλι) που με τις επεμβάσεις του διατήρησαν τη λευκή ισοπαλία ως την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος κι όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι γινόταν πιο «ροκ» κι αυτό όχι λόγω της ποιότητας στο χορτάρι αλλά για τη συμπεριφορά και τα νεύρα των παικτών όταν η μπάλα σταματούσε να κυλά. Το κακό ξεκίνησε στο 54′ μετά από ένα σκληρό φάουλ του Ετέμπο πάνω στον Βέρμπιτς με τους Σένκεφελντ και Ιτούρμπε να προκαλούν σύρραξη με την κοκορομαχία τους στη συνέχεια και εντέλει να τιμωρούνται αμφότεροι με κίτρινη κάρτα. Κίτρινη πήρε και ο Ετέμπο για το μαρκάρισμα στην ίδια φάση.

Ό,τι καλό είδαμε στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το -ορθώς- ακυρωμένο γκολ του Μπερνάρ στο 67′. Ο Βραζιλιάνος έστειλε με όμορφο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, όμως με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς επανέφερε το σκορ στο 0-0, καθώς ο Βέρμπιτς είχε χτυπήσει το πόδι του Ετέμπο πριν η μπάλα καταλήξει στα πόδια του Μπερνάρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ

Τελικώς η λύση για τους πεισματάρηδες Πράσινους ήρθε στο δεύτερο λεπτό από τα 9′ των καθυστερήσεων, με σκόρερ τον Σπόραρ που πέρασε ως αλλαγή στο ματς μετά από απουσία δύο εβδομάδων.

Ο Άρης, που στη συγκεκριμένη φάση πέρασε τον Πίρσμαν για να ψηλώσει την ομάδα του, είχε μία κάκιστη αντίδραση στο φάουλ του Βέρμπιτς και ο αμαρκάριστος Σπόραρ στο πίσω δοκάρι τιμώρησε την αδράνεια των Θεσσαλονικέων για το τελικό 1-0 στη Λεωφόρο.

Σημειώνεται ότι για τους Κιτρίνους αποβλήθηκε ο Πάλμα με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι, τρία λεπτά πριν το φινάλε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-0

Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (ΜΑΥ)

Κόκκινες: Πάλμα (Άρης)

Κίτρινες: 59′ Σένκεφελντ, 64′ Πέρεθ, 65′ Μπρινιόλι/25′ Γκαρσία, 57′ Ετέμπο, 59′ Ιτούρμπε, 90’+1′ Οντουμπάζιο

ΓΚΟΛ: 90+2′ Σπόραρ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουνσον, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ (80′ Τσοκάι) – Βέρμπιτς, Παλάσιος (79′ Αΐτορ, 83′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (63′ Σπόραρ)

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Μαζικού, Ενκουλού, Φαμπιάνο – Ετέμπο, Νταμπό – Ματέο Γκαρσία (90’+1′ Πίρσμαν), Εμπακατά (80′ Ντιόπ), Ιτούρμπε (63′ Πάλμα) – Ζερβίνιο (63′ Γκρέι)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς