12.5 C
Athens

Ο Ντόρσεϊ εξασφάλισε την περιβόητη σύνταξη του NBΑ, τα χρήματα που προβλέπονται ανά περίπτωση

Μόλις στα 26 του ο πρώην άσος του Ολυμπιακού κατάφερε να εξασφαλίσει τη... σύνταξή του, που στο ιδανικό σενάριο για τον ίδιο θα του αποφέρει μέχρι 90.000 δολάρια ετησίως από τα 62 του έτη και μετά

Τέσσερα λεπτά και 17 δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ για να κάνει το ντεμπούτο του για τρίτη σεζόν στο NBA με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς και να εξασφαλίσει από τώρα τη… σύνταξή του!

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού και μέλος της εθνικής Ελλάδας αγωνίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην αναμέτρηση με τους Γκρίζλις, πετυχαίνοντας μάλιστα και 9 πόντους με 3/3 τρίποντα σε διάστημα 4 λεπτών, κάτι που του εξασφάλισε από σήμερα την περιβόητη «σύνταξη του NBA», η οποία δίνεται μόνο σε όσους Αμερικανούς συμπληρώνουν τρεις σεζόν στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Τι προσφέρει αυτή η σύνταξη στον Ντόρσεϊ;

Για αρχή, του εξασφαλίζει το μέλλον, αφού σε περίπτωση που μετά το μπάσκετ αποφασίσει να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, τότε θα αρχίζει να λαμβάνει τη σχετική σύνταξη από την ηλικία των 62 ετών. Σε αυτή την περίπτωση το μίνιμουμ ετήσιο εισόδημά του θα αγγίζει τα 90.000 δολάρια.

Από εκεί και πέρα, για κάθε έξτρα σεζόν παρουσίας στη Λίγκα, αυτό το ποσό θα αυξάνεται μέχρι το maximum, που είναι τα 215.000 δολάρια.

Η καταβολή των χρημάτων της «σύνταξης του NBA» μπορεί να ξεκινήσει, μειωμένη, από τα 45 έτη, ενώ αν κάποιος την δεχθεί στα 62 έτη, τότε θα πάρει αρκετά περισσότερα, αφού το ποσό, όπως προαναφέρθηκε, μπορεί φτάσει μέχρι τα 215.000 δολάρια.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς