17 C
Athens

Πεπ Μπιέλ: Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τη… μια επαφή του Ισπανού

Ο Ισπανός έδειξε στο Αγρίνιο πως δεν χρειάζεται να έχει διαρκώς την μπάλα στα πόδια του αλλά του αρκεί να βρίσκεται κοντά ή μέσα στην περιοχή για να έχει άμεση εκτέλεση και να βρίσκει λύση ακόμα και σε κλειστές άμυνες

Ο Πεπ Μπιέλ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν ξεκίνησε πίσω από τον Μπακαμπού κόντρα στον Παναιτωλικό αλλά ούτε και κοντά στον Κονγκολέζο φορ και προτιμήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης μπροστά από τον Γκονσάλο Άβιλα.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έφτιαξαν αρκετές μεγάλες ευκαιρίες κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά πήραν ένα διπλό από αυτά που δίνουν πρωτάθλημα όπως είναι γνωστό… Καμία σημασία δεν είχε που δεν «βομβάρδισαν» την εστία του άπειρου Στεργιάκη (ειδικά όταν ο Παναιτωλικός έπαιζε τόσο χαμηλά με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα και χωρίς να πιέζει) από τη στιγμή που πήραν αυτό που ήθελαν. Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός απέναντι σε Βόλο, Αστέρα και ΠΑΟΚ δημιούργησε πολλές φάσεις αλλά το τρίποντο δεν το πήρε. Οπότε ναι, είχε ανάγκη κι από μια τέτοια νίκη.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι ο Μίτσελ είδε πως ο Μπιέλ είναι ο παίκτης που μπορεί να του λύσει τα χέρια. Ο Ισπανός δεν αναδείχθηκε τυχαία κορυφαίος ποδοσφαιριστής στη Δανία με την Κοπεγχάγη ενώ τα νούμερά του τα δύο τελευταία χρόνια τα λένε όλα. Και η αλήθεια είναι πως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει προλάβει να δείξει τι μπορεί να προσφέρει.

Μπορεί να μην είναι ο παίκτης που θα περάσει τη μισή άμυνα, μπορεί να μην έχει την έκρηξη κλασικών ακραίων επιθετικών αλλά έχει την άμεση εκτέλεση και το γκολ με τη μια επαφή. Κάπως έτσι ήρθε και το καταπληκτικό γκολ στο Αγρίνιο, έτσι βρήκε και δίχτυα με τον ΠΑΣ στην πρεμιέρα.

 

Ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες (όπως αυτή του Παναιτωλικού) ο Ισπανός μπορεί να βρει το γκολ και να δώσει τη λύση αν μείνει στην περιοχή, είτε ως δεύτερος επιθετικός είτε ως ακραίος που δεν θα μένει στη γραμμή και θα κινείται πιο κοντά στον Χάμες. Ο Κολομβιανός άλλωστε, στα τελευταία τρία παιχνίδια είναι πραγματικά απολαυστικός και ένα επίπεδο πάνω από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στα μέρη μας δίχως να βρίσκεται στο 100%.

Δεν χρειάστηκε να περάσει όλο το παιχνίδι από τα πόδια του Μπιέλ και ο Ισπανός γενικότερα δεν χρειάζεται ρυθμό για να εκτελέσει άμεσα με μια επαφή τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως στα 89′ που έμεινε στο χορτάρι είχε μόλις 14 πάσες αλλά και δύο τελικές προσπάθειες. Η μία ήταν το γκολ και αυτό ήταν αρκετό. Το μόνο στο οποίο θα κληθεί να βρει… λύση στο προσεχές διάστημα ο Μίτσελ είναι στο πώς θα καταφέρει να τον έχει διαρκώς κοντά στην περιοχή ώστε να μη χρειάζεται να συγκλίνει διαρκώς με κίνδυνο να πουλήσει την μπάλα.

Το σίγουρο είναι πως ο Μπιέλ στην επιστροφή του στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού φώναξε πως είναι έτοιμος να δώσει λύσεις και να γράψει νούμερα στη στατιστική του συνδυάζοντάς τα παράλληλα με νίκες για τους Ερυθρόλευκους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς