12.5 C
Athens

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-2: Κυρίαρχος στο Αγρίνιο με αριστουργηματικά γκολ από Μπιέλ και Βαλμπουενά! (hls)

Δύο απίθανα γκολ από Μπιέλ και Βαλμπουενά έφεραν το ερυθρόλευκο διπλό στο Αγρίνιο κόντρα σε μια ομάδα που αμύνθηκε μαζικά - Γκάμαρης και Μπουξμπάουμ τα έκαναν μαντάρα όπως και ο Παπαπέτρου στο VAR, επιστροφή Φορτούνη σε επίσημο ματς

Τον πρωταθλητή Ολυμπιακό δεν μπορεί να τον ξεγράψει κανείς κι αυτό επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας με 0-2 της ομάδας του Αγρινίου που παρατάχθηκε με έντεκα παίκτες πίσω από το κέντρο και χωρίς καμία διάθεση να απειλήσει. Κόντρα δηλαδή στην εικόνα που την έχουμε συνηθίσει.

 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας χάρη στην ποιότητα που διαθέτουν μεσοεπιθετικά βρήκαν δύο υπέροχα γκολ κι έφυγαν από το «διπλό» από μια έδρα που τόσο ο Γκάμαρης (πρώτος διαιτητής) αλλά και οι Μπουξμπάουμ (ο επόπτης που έκοψε δύο φάσεις των Ερυθρολεύκων στο πρώτο μέρος με λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ), Παπαπέτρου (δεν προέτρεψε τον Γκάμαρη να πάει στο VAR για τη φάση του 20ού λεπτού με Σενκγέλια και Ρέαμπτσιουκ).

Συνολικά οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν με αυτοπεποίθηση, ο Πασχαλάκης στη δεύτερη συμμετοχή του με τα ερυθρόλευκα – πρώτη στο πρωτάθλημα – κράτησε το μηδέν και πάλι, ενώ ο Πεπ Μπιέλ με τις κινήσεις του αλλά και με το φανταστικό γκολ στο δεύτερο μέρος, απέδειξε πως οι καλοί μπορούν να δώσουν λύσεις σε ορθολογικές ενδεκάδες.

Πλην της φάσης του 20ού λεπτού λοιπόν, το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα και θα εξηγήσουμε το γιατί αφού πρώτα δούμε τι συνέβη σε εκείνο το σημείο.

Ο Ρέαμπτσιουκ κυνήγησε μια μπαλιά συμπαίκτη του στην περιοχή της ομάδας του Αγρινίου με τον Σενγκέλια να τον μαρκάρει και να βρίσκει στον Μολδαβό ψηλά στο πόδι ενώ έμπαινε στην περιοχή και μάλιστα τραβώντας τον ταυτόχρονα.

Ο Γκάμαρης άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς καν να εξετάσει τη φάση κι ενώ ο Παπαπέτρου στο VAR θεώρησε πως δεν υπάρχει τίποτα κι ούτε λόγος να κληθεί ο πρώτος διαιτητής για να εξετάσει τι συνέβη.

 

Ο Μπουξμπάουμ δίχως πραγματικά καμία λογική έκοψε δύο υποψίες ευκαιριών που πήγαν να δημιουργήσουν οι Ερυθρόλευκοι με οφσάιντ σε Μασούρα και Μπακαμπού. Ειδικά η δεύτερη φάση δεν ήταν καν οριακή και είναι να απορεί κανείς πως ένας διεθνής στην εποχή του VAR σηκώνει με τέτοια ευκολία το σημαιάκι. Πραγματικά καμία λογική…

Στο 24′ ο Παπασταθόπουλος απείλησε με μια κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Χάμες (μάζεψε ο Στεργιάκης), ενώ στο 32′ ο Μπακαμπού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση.

Ο Παναιτωλικός αμύνθηκε με διπλή ζώνη άμυνας και είχε τρία μακρινά σουτ στο 90′ με αποτέλεσμα ο Πασχαλάκης να μη λερώσει καν τα γάντια του ακόμα και μετά το 0-1 που θεωρητικά οι γηπεδούχοι θα πίεζαν.

Η ζωγραφιά του Μπιέλ στο 50′ έκανε τα πάντα να μοιάζουν απλά. Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν κάθετα την μπάλα, με τον Μπακαμπού να μη τη βρίσκει καλά. Ο Χάμες Ροντρίγκες τη βρήκε ίσα ίσα και με τακουνάκι έστρωσε για τον Ισπανό που από τα δεξιά έπιασε ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα συστημένη στο αριστερό παράθυρο του Στεργιάκη.

 

Οι Ερυθρόλευκοι ανακτούσαν εύκολα την κατοχή, έψαχναν τρόπους για δεύτερο γκολ και ο Μίτσελ δεν ανησυχούσε παρά μόνο για την αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου λόγω ενοχλήσεων (ο Εμβιλά πέρασε σε θέση στόπερ και ο Σαμασέκου ως αμυντικός χαφ). Το τρίποντο κλείδωσε μια και καλή ο Βαλμπουενά μετά την ωραία πάσα του Χάμες και με μια φοβερή εκτέλεση του Γάλλου, αποτέλεσμα της ποιότητας που διαθέτει.

 

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να ανακτά ψυχολογία και να κρατά το μηδέν στην άμυνα, ενώ για πρώτη φορά πήρε χρόνο συμμετοχής φέτος ο Κώστας Φορτούνης περνώντας στο 88ο λεπτό του αγώνα αντί του καταπληκτικού Χάμες Ροντρίγκες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Σκόρερ:
50′ Μπιέλ, 82′ Βαλμπουενά

Διαιτητής: Γκάμαρης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης (67′ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν (83′ Φλόρες), Μάρτενσον, Ντίας (66′ λ. τρ. Ντουάρτε), Σενγκέλια (83′ Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (76′ Πέδρο), Κολοβός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόη, Παπασταθόπουλος (71′ λ. τρ. Σαμασέκου), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (88′ Φορτούνης), Μπιέλ (88′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μασούρας (72′ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (53′ Ελ Αραμπί).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς