16.8 C
Athens

Διαμαντόπουλος και ΑΕΚ: Ούτε το πρώτο ανύπαρκτο πέναλτι, ούτε και το τελευταίο… (vids)

Για άλλον έναν Οκτώβρη ο διαιτητής Διαμαντόπουλος αποφάσισε να κάνει μόνος του τη δουλειά για την ΑΕΚ αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν έχει αλλάξει από τα περσινά του αίσχη στο ντέρμπι της Ένωσης με τον Άρη, όταν είχε «εκτελέσει» τους Θεσσαλονικείς με πέναλτι που μόνο αυτός είδε

Η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα πέναλτι… για φυλακή κόντρα στον ΠΑΣ ώστε να οδηγηθεί στην ασφάλεια του 2-0 και τελικά να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, με τον διαιτητή Διαμαντόπουλο να μετατρέπει ένα καθαρό επιθετικό φάουλ σε γκολ για τον Μάνταλο.

Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά και εικάζουμε ούτε και η τελευταία που ο συγκεκριμένος ρέφερι καταλογίζει ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ένωσης. Αρκεί να γυρίσουμε πίσω στον Οκτώβριο του 2021 και στο ντέρμπι «ΑΕΚ-Άρης» για να δούμε ότι επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Ο Διαμαντόπουλος φαίνεται πως το έχει συνήθειο να δίνει τουλάχιστον ένα πέναλτι-δώρο στους Κιτρινόμαυρους σε κάθε σεζόν και μάλιστα τον «τραβάει» ο Οκτώβριος.

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΕΚ – ΑΡΗΣ

Στο τότε, ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Άρη στο ΟΑΚΑ, δίνοντας πέναλτι σε βουτιά του Μάνταλου ο οποίος προσπάθησε να πέσει πάνω στο πόδι του Μπράμπετς που βρισκόταν καρφωμένο στο χόρτο.

Έγκλημα στο ΟΑΚΑ: Ο Διαμαντόπουλος «σκότωσε» τον Άρη με πέναλτι-φάντασμα (vid)

Ο Μάνταλος μπήκε κάθετα στην περιοχή και ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή ότι επεδίωκε την πτώση του και το πέναλτι. Δεν του έκατσε αρχικά αλλά στη συνέχεια, παρότι η μπάλα άρχισε να φεύγει στα αριστερά, αυτός συνέχισε να κινείται ευθεία «σημαδεύοντας» τον Μπράμπετς.

Τελικά, αφού βρήκε πάνω στο πόδι του αντιπάλου του, το οποίο ουδέποτε σηκώθηκε από το έδαφος(!), έκανε μια βουτιά που θεωρητικά δεν θα μπορούσε να ξεγελάσει ούτε τον πιο άπειρο διαιτητή. Αν λοιπόν ο κύριος Διαμαντόπουλος δεν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, τότε είναι ξεκάθαρα ανίκανος να διαιτητεύει ακόμα και σε τοπικό επίπεδο…

Αυτά είχε γράψει ο ΑΘΛΟΣ στις 30 Οκτωβρίου του 2021 και βρίσκουν απόλυτο αντίκρισμα στο σήμερα, ακριβώς έναν χρόνο μετά που υπό «κανονικές» συνθήκες ο Διαμαντόπουλος δεν θα έπρεπε να διευθύνει ξανά αγώνα της ΑΕΚ. Ωστόσο, επανήλθε και φρόντισε να το κάνει με… στυλ!

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ Ο ΕΛΙΑΣΟΝ, ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Σε ένα παιχνίδι νοκ-άουτ όλα είναι πιθανά, αλλά με τον Διαμαντόπουλο διαιτητή η ΑΕΚ (για άλλη μια φορά) δεν χρειάστηκε να αγχωθεί ιδιαίτερα.

Ο λόγος; Το επιθετικό φάουλ του Ελίασον πάνω στον Παντελάκη που μόνο ο Διαμαντόπουλος είδε σαν παράβαση υπέρ της Ένωσης, βγάζοντας από το 69′ εκτός διεκδίκησης τον ΠΑΣ και ξεκουράζοντας την ΑΕΚ ενόψει Λεβαδειακού.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ελίασον στη φάση του 68ου λεπτού προσπαθεί να πάρει καλύτερη θέση βάζοντας τα χέρια του στην πλάτη του αμυντικού του ΠΑΣ ο οποίος έχει βάλει το σώμα του και αντί να κερδίσει όπως δικαιούται το επιθετικό φάουλ, οδηγείται σε παράβαση που ακόμη δεν πιστεύει πώς και γιατί του καταλογίστηκε.

Λογικό κι επόμενο ήταν το ματς να τελειώσει εκεί και παρόλο που ο ΠΑΣ ήταν σε άλλο ένα παιχνίδι ανύπαρκτος επιθετικά, δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει μέχρι τέλους την ισοφάριση σε ένα νοκ-άουτ παιχνίδι και με την ομάδα του Αλμέιδα να έχει σβήσει τις μηχανές από πολύ νωρίς.

Μικρή σημασία έχει, όμως, αφού ο Διαμαντόπουλος είχε κάνει (ξανά) τη δουλειά από νωρίς με μία διαιτησία που μας γύρισε στον όχι και τόσο μακρινό Οκτώβρη του 2021.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς