23.5 C
Athens

ΑΕΚ – Άρης 2-1: Ληστεία μετά φόνου με υπογραφή Διαμαντόπουλου (vid)

Ο διαιτητής από την Αρκαδία υπενθύμισε σε όλους ποιος κυβερνά αυτόν τον ποδοσφαιρικό τόπο, σκοτώνοντας τον Άρη και δίνοντας με τσαμπουκά τους τρεις βαθμούς στη σαφώς κατώτερη ΑΕΚ

Ο Άρης έπαιξε σαν «τη γάτα με το ποντίκι» την ΑΕΚ για παραπάνω από 60 λεπτά, ωστόσο οι τραγικές αποφάσεις του Διαμαντόπουλου και η ατυχία – δυστοκία των Θεσσαλονικέων στα κρίσιμα σημεία του αγώνα μετά το 2-1 χάρισαν στην Ένωση ένα πολύτιμο τρίποντο από το… πουθενά, που την φέρνει ξανά στη δεύτερη θέση όντας στο -1 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ενδεικτικό στοιχείο της καθολικής υπεροχής του Άρη το γεγονός ότι «έκλεισε» το ματς με 5-22 τελικές υπέρ του και 3-9 στην εστία. Κι αν τα στατιστικά δεν λένε όλη την αλήθεια, τότε ας ρωτήσουν τον Διαμαντόπουλο…

Έχουν γίνει κάμποσες ομορφιές στο ΟΑΚΑ φέτος, με αποκορύφωμα το ΑΕΚ – Ατρόμητος που ανάγκασε ακόμα και τον Κλάτενμπεργκ να εκφράσει σχεδόν απορία για το πώς γίνεται διαιτητής και VAR να «έχασαν» μια τόσο καθαρή περίπτωση πέναλτι (Ρότα στον Κουλούρη).

https://athlosnews.gr/egklima-sto-oaka-o-diamantopoulos-skotose-ton-ari-me-penalti-fantasma-vid/

Αυτό που έγινε απόψε όμως συνιστά πραγματικό έγκλημα. Ο Άρης έφερε πολλές φορές σε δύσκολη θέση την ΑΕΚ, πριν αλλά και μετά το 1-0 της Ένωσης. Οι Κιτρινόμαυροι αγχώθηκαν και όπως φαίνεται, μαζί τους αγχώθηκε και ο διαιτητής Διαμαντόπουλος. Και γι’ αυτό φρόντισε να τους απαλλάξει από το άγχος, δίνοντας ένα πέναλτι που θα ντρεπόταν να καταλογίσει ακόμα και ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης!

Το ματς

Το ντέρμπι ξεκίνησε με έντονο ρυθμό και τις δύο ομάδες αρκετά ψηλά στο γήπεδο. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη μετά από επέλαση του Ρότα από τα δεξιά και σέντρα προς το πέναλτι με την κεφαλιά του Μάνταλου να σταματάει στον Κουέστα και εν συνεχεία η αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε στην εστία του Ισπανού να μην προσδίδει κάτι στην Ένωση.

Ο Άρης ισορρόπησε μετά το πρώτο 5λεπτο, ανέβασε αισθητά τις γραμμές του και απείλησε σε πρώτη φάση με τα σουτ των Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία. Οι Θεσσαλονικείς, από εκεί και πέρα, είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, κατασκήνωσαν στην εστία του Στάνκοβιτς και είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία με πρωταγωνιστές τους Γκάμα και Μπερτόγλιο για να ανοίξουν το σκορ.

Αρχικά ο Πορτογάλος έστειλε με άψογο φαλτσαριστό πλασέ τη μπάλα στη γωνία του Σέρβου κίπερ, ο οποίος εκτινάχθηκε και απομάκρυνε σε πρώτη φάση τον κίνδυνο, με τον Αργεντίνο εξτρέμ να ακολουθεί τη φάση, αλλά να καθυστερεί χαρακτηριστικά σουτάροντας πάνω στα πόδια των αμυντικών της ΑΕΚ.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΗΤΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Τελικά το σκορ άνοιξε από μία στημένη φάση. Ο Τάνκοβιτς έπεσε μάλλον εύκολα από το μαρκάρισμα του Γκάνεα στο 15′, ο Μάνταλος εκτέλεσε «γλυκά» το φάουλ προς την καρδιά της άμυνας του Άρη και ο Σίμος Μήτογλου με δυνατή προβολή νίκησε τον Κουέστα για το 1-0.

Ο Άρης πήρε το πρώτο μήνυμα από τον Διαμαντόπουλο στη φάση όπου ένα καθαρό φάουλ του Ρότα (αγωνιζόταν με κίτρινη κάρτα από το 7′) βαπτίστηκε κόρνερ, από τα οποία οι Κίτρινοι δεν πήραν τίποτα, παρά τις 13 (!) εκτελέσεις του στην βραδιά, έναντι καμία των γηπεδούχων. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 23′ όταν ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γκάμα, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι καταλήγοντας στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΞΕΤΥΛΙΞΕ ΤΟ «ΔΩΡΟ» ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2-0

Κι εκεί που οι Κίτρινοι έδειχναν να βρίσκουν ξανά τα πατήματά τους μετά το «κρύο» προβάδισμα της Ένωσης, ήρθε μία πρωτοφανής (ίσως και όχι για το ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης») απόφαση του Διαμαντόπουλου να υποδείξει πέναλτι σε μία φάση που ο Μάνταλος βουτάει υπό την διακριτική επιτήρηση του Γιάκουμπ Μπράμπετς.

Τα ριπλέι δεν δείχνουν κάτι το μεμπτό, ο Διαμαντόπουλος επέλεξε να μην πάει στο VAR και ο αρχηγός των Κιτρινόμαυρων άνοιξε το σκορ ξετυλίγοντας το δώρο του Έλληνα ρέφερι, που μας απέδειξε ότι οι επιλογές από το εξωτερικό αποτελούν επιτακτική ανάγκη σε κάθε μεγάλο ματς της Super League.

Στην ανάπαυλα οι Κίτρινοι της Θεσσαλονίκης αντέδρασαν μέσω ανακοινώσεων για τις τραγικές αποφάσεις του Διαμαντόπουλου αλλά και τον προπηλακισμό που καταγγέλλουν οι άνθρωποι του από τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, κατά των διοικητικών μελών της ΠΑΕ Άρης.

https://athlosnews.gr/far-west-to-oaka-katangelia-ari-gia-ntou-melissanidi-me-apeiles-kai-propilakismous/

ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΤΥΧΟΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν σχετικά νωθρά στο χορτάρι, η ΑΕΚ δεν κινήθηκε ποτέ απειλητικά προς την εστία των φιλοξενούμενων και ειδικότερα μετά την ορθή αποβολή του Μήτογλου στο 71′ για μαρκάρισμα πάνω στον Καμαρά αποδιοργανώθηκε εντελώς, με τον Άρη να το εκμεταλλεύεται βρίσκοντας άμεσα τέρμα με κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία στο 74′.

Η αποβολή του Μήτογλου:

ΤΟ 2-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Άρης όχι μόνο το πάλεψε, αλλά έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Καμαρά να μην βρίσκει γεμάτα τη μπάλα στο 78′ προ κενής εστίας και με τον Στάνκοβιτς εξουδετερωμένο, σπαταλώντας μία τεράστια ευκαιρία για το 2-2.

Η ομάδα του Μάντζιου έκλεισε αυτή του Γιαννίκη στην περιοχή της για παραπάνω από 25 λεπτά, ψάχνοντας με κάθε τρόπο την ισοφάριση, όπως αποδείχθηκε, κόντρα σε όλους και σε όλα. Τελικά οι τεράστιες ευκαιρίες των Ιτούρμπε και Σάσα δεν κατέληξαν στα δίχτυα, με την ΑΕΚ να οφείλει να ανάψει μία λαμπάδα στο μπόι του Στάνκοβιτς που σε συνδυασμό με την τύχη κράτησε τον δείκτη του σκορ στο 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Μαγική εικόνα το τελικό αποτέλεσμα με τον Άρη να αξίζει πολλά περισσότερα και την Ένωση να κερδίζει ακόμη ένα ματς (μετά από αυτά με Λαμία και Ατρόμητο) με το «έτσι θέλω» στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 2-1

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Βράνιες, Σιμόες, Μάνταλος, Ρότα, Καμαρά, Τζέγκο, Φαμπιάνο, Τζαβέλλας

Κόκκινες: 71′ Μήτογλου

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Βράνιες, Ρότα (26′ Μισελέν), Σιμάνσκι (77′ Τζαβέλλας), Σιμόες, Μάνταλος (60′ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Τάνκοβιτς (60′ Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (77′ Αραούχο)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Τζέγκο (61′ Σάσα), Εντιαγέ (78′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (88′ Χαΐροβιτς), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα (61′ Μαντσίνι), Καμαρά.

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς