22.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Χάμες που ομορφαίνει τον «ερυθρόλευκο» άξονα και οι κάκιστες επιδόσεις του Ουί Τζο στην επίθεση

Ο Χάμες Ροντρίγκες που παίζει στο 70% των δυνατοτήτων του και ήδη αποτελεί παίκτη-βαρόμετρο για την μεσοεπιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού και ο Ουί Τζο Χουάνγκ που ακόμη δεν έχει καταγράψει σουτ στην εστία στο ελληνικό πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί μία ακόμη αγωνιστική κρίση μέσα στη φετινή σεζόν μετά την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα παιχνίδι που δημιούργησε αρκετά, όπως κάνει σχεδόν σε όλα τα εντός έδρας στο πρωτάθλημα, αλλά ήταν αναποτελεσματικός στην επίθεση και απρόσεκτος στην άμυνα και τα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Χάμες Ροντρίγκες και Εμβιλά ήταν οι μόνοι που… διασώθηκαν από το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, όντας σταθεροί στην απόδοσή τους και κομβικοί στο τρίτο μισό του γηπέδου.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και εστιάζοντας περισσότερο στην επίδραση του Κολομβιανού άσου στον «ερυθρόλευκο» άξονα, ενδεικτική είναι η παρακάτω εικόνα του «SofaScore» που δείχνει ότι ο Χάμες ήταν κυριολεκτικά παντού στο κέντρο με κύριο πεδίο δράση το δεξιό κομμάτι του άξονα, απ’ όπου έκανε και την κίνηση για το τρομερό άλμα ισοφάρισης στο πρώτο ημίχρονο.

Όπως και σε κάθε ματς της Super League που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα (3 στο σύνολο κόντρα σε Άρη, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ) με μέσο όρο συμμετοχής 63 λεπτά ανά παιχνίδι, ο Κολομβιανός αστέρας ήταν ιδιαίτερα εύστοχος στις μεταβιβάσεις του με 29/39 πετυχημένες πάσες κόντρα στον ΠΑΟΚ και ποσοστό ευστοχίας στο 82% έως τώρα στην ελληνική Λίγκα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το πώς πασάρει αλλά και το πώς κινείται χωρίς την μπάλα, κάτι που στον φετινό Ολυμπιακό λείπει αρκετά και κάνει πιο γρήγορη την κυκλοφορία της μπάλας.

Με μέσο όρο 42,7 επαφές σε μόλις 3 εμφανίσεις ο Χάμες δείχνει ότι του αρέσει να παίρνει την ευθύνη των επιθέσεων και ότι η μπάλα περνά από τα πόδια του σε σχεδόν κάθε επιθετική ενέργεια των Ερυθρολεύκων, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που μέτρησε 58 επαφές (περισσότερες από κάθε άλλον στην επίθεση) σε 71 λεπτά δικής του συμμετοχής.

Την ίδια ώρα, το κενό στην κορυφή της επίθεσης παραμένει και ο Ολυμπιακός βλέπει μόνο τον Μπακαμπού να του δίνει ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Όπως αναγράφεται και στον τίτλο, τα νούμερα του Κορεάτη Ουί Τζο Χουάνγκ που αποκτήθηκε για βασικός το καλοκαίρι είναι τραγικά ως τώρα, αφού ο 30χρονος στράικερ δεν έχει καταγράψει ούτε ένα σουτ στην εστία σε 5 εμφανίσεις στην Super League και απειλεί με το σταγονόμετρο (μόλις 0.6 σουτ ανά αγώνα στην Ελλάδα).

Μάλιστα, το heat map από τις κινήσεις του εντός αγωνιστικού χώρου δείχνει ότι μόνο στην περιοχή δεν τον βρίσκεις, καθώς οι κινήσεις του εκτός αυτής είναι συχνότερες και από του Μπιέλ που ξεκινάει σαν «8άρι».

Οι 7.4 επαφές του με την μπάλα κατά μέσο όρο μετά από 5 ματς δείχνουν ότι μόνο φορ περιοχής δεν είναι και ενισχύουν την άποψη ότι έρχεται τέταρτος πλέον στην ιεραρχία μετά από Μπακαμπού, Ελ Αραμπί και Αμπουμπακάρ Καμαρά, που τουλάχιστον ένα σουτ στην εστία το έχουν κάνει…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς