23.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο διαφορετικός Πασχαλάκης και η αυτοπεποίθηση του Ντόη στο πλάι του Σωκράτη

Ο ρυθμιστής Πασχαλάκης πραγματοποίησε ένα αρκετά ώριμο ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω στη Θεσσαλονίκη την επιπολαιότητα που τον χαρακτήριζε, τη στιγμή που ο Αντρέας Ντόη όσο παίρνει ευκαιρίες τόσο αυξάνει την αυτοπεποίθησή του

Ο Ολυμπιακός κράτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό clean sheet στην δύσκολη έδρα της Καραμπάγκ, από την οποία λίγοι περνάνε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν μόνο νίκη για να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά αυτή δεν ήρθε και πλέον η ομάδα του Μίτσελ στρέφει το βλέμμα της στο Conference με φόντο έναν τελικό… 3ης θέσης κόντρα στη Ναντ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μέχρι όμως να φτάσουμε σε εκείνη την αναμέτρηση (κι ενώ μεσολαβεί η 5η αγωνιστική) οι Πειραιώτες κοιτούν ξανά τον εαυτό τους στον καθρέπτη και αξιολογούν τα νέα δεδομένα σε πρόσωπα και διατάξεις, με τα φώτα να πέφτουν κυρίως σε Πασχαλάκη και Ντόη, που πραγματοποίησαν το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα στο Μπακού.

Για τον 19χρονο αμυντικό μέσο, που λόγω των απουσιών έχει μετατοπιστεί στο κέντρο της άμυνας από τον Μίτσελ, αυτό ήταν το δεύτερο σερί παιχνίδι που ξεκινάει στην ενδεκάδα μετά το Ηράκλειο και το ματς με την ΟΦΗ. Κι αυτή τη φορά έτρωγε σίδερα.

Όχι μόνο ήταν σωστός στις τοποθετήσεις του, αλλά είχε και την αυτοπεποίθηση να κρατήσει μπάλα, να φτιάξει το παιχνίδι από πίσω και να σταθεί επάξια στο πλάι του MVP Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ο Ντόη ωριμάζει μέσα από τέτοιου είδους αναμετρήσεις και ο Μίτσελ κερδίζει το στοίχημα να τον προωθήσει άμεσα στην πρώτη ομάδα δίνοντάς μάλιστα και φανέλα βασικού σε κρίσιμα παιχνίδια. Μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει και στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ.

Την ίδια στιγμή, κάτω από τα δοκάρια, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν για πρώτη φορά τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι μετά από 5 μήνες και τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αλλά αυτό δεν φάνηκε στην απόδοσή του.

Ο 31χρονος Έλληνας κίπερ ήταν σταθερός, κυρίαρχος στον αέρα, είχε καλή επικοινωνία με την τριάδα που μετατράπηκε σε τετράδα στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και γενικότερα άφησε την εντύπωση ότι έχει ξεφορτωθεί το πιο επιπόλαιο στυλ παιχνιδιού με το οποίο αγωνιζόταν στον Δικέφαλο του Βορρά.

Η εμπειρία του από ματς που η ομάδα του βρίσκεται συνεχώς πίσω από την μπάλα βοήθησε και έκλεισε το μάτι στον Μίτσελ ενόψει των επόμενων σημαντικών αγώνων, αρχής γενομένης από αυτόν της Δευτέρας (17/10) με αντίπαλο την πρώην του ομάδα. Πάντως, στο πρώτο του απαιτητικό τεστ κράτησε ανέπαφη την εστία του και πήρε θετικό βαθμό, όπως κι ολόκληρος ο Ολυμπιακός κυρίως για την ανασταλτική του λειτουργία και το δίδυμο στα στόπερ με Παπασταθόπουλο και Ντόη.

Πλέον, είναι στο χέρι του Μίτσελ να επιλέξει με ποιους θα πορευθεί σε μία πιο μόνιμη βάση αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα καθώς οι επιλογές είναι πολλές και οι αγώνες ακόμη περισσότεροι…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς