18.4 C
Athens

Καραμπάγκ: Μόνο ο Ντε Λα Φουέντε έχει φύγει νικητής από το Μπακού την τελευταία διετία (vid)

Η Καραμπάγκ έχει μετατρέψει σε απόρθητο κάστρο το Tafiq Bahramov όπως δείχνουν οι αριθμοί: με 18 γκολ ενεργητικό έχει διατηρηθεί αήττητη στα 11/12 τελευταία ευρωπαϊκά ματς - Ο Ντε Λα Φουέντε είχε βρει δίχτυα στη μία και μοναδική ήττα της

Μόλις μία ήττα την τελευταία διετία, ήτοι στα δώδεκα ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει στο Μπακού, μετρά η Καραμπάγκ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν την Πέμπτη (13/10) γνωρίζοντας πως θα έχει δύσκολο έργο και βλέπει το ματς σαν μια τελευταία ευκαιρία για διεκδίκηση της πρόκρισης αλλά και σαν μια μεγάλη πρόκληση για να αντιδράσει μετά τη βαριά ήττα με 0-3 στο Καραϊσκάκη.

Ωστόσο, η ομάδα του Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ έχει δείξει πως διαθέτει ένα πολύ συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ βασισμένο στην αθλητικότητα, στην πίεση και στο γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον και ως εκ τούτου το έργο του Ολυμπιακού – που ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης της αγωνιστικής του ταυτότητας – θα είναι πιο δύσκολο.

Μπορεί εκτός έδρας σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις να αποδίδει καλύτερα, ωστόσο στην έδρα της η Καραμπάγκ πολύ δύσκολα αφήνει τον αντίπαλο να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Ενδεικτικό λοιπόν είναι το γεγονός πως στα τελευταία 12 ματς που έχει δώσει στο Μπακού σε Europa και Conference League έχει υποστεί μόλις μία ήττα ενώ συνολικά έχει κρατήσει στα έξι εξ αυτών το μηδέν στην άμυνα!

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της δυναμικής που αποκτούν οι Αζέροι στο Μπακού αρκεί να σκεφτούμε πως η μοναδική ήττα που μετρά σε αυτό το διάστημα είναι το περυσινό 0-3 από τη Μαρσέιγ στα νοκ άουτ Conference League, σε ένα ματς που σκόραρε ο παίκτης του Ολυμπιακού, Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε!

Βέβαια τα περισσότερα γκολ σημειώθηκαν στο 5-1 επί της Λεχ Πόζναν στο 3-0 επί της Ναντ, ενώ σε όλες αυτές τις 12 αναμετρήσεις μετρά συνολικά 18 γκολ.

Εν ολίγοις η Καραμπάγκ εντός έδρας είναι πιο προσεκτική στο να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και εν συνεχεία να επιχειρήσει να βρει δίχτυα σε μια έδρα που κανένας αντίπαλος δεν περνά εύκολα…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΖΟΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Καραμπάγκ – Ασντόντ 0-0

Καραμπάγκ – ΑΕΛ Λεμεσού 1-0

Καραμπάγκ – Αμπερντίν 1-0

Καραμπάγκ – Βασιλεία 0-0

Καραμπάγκ – Καϊράτ 2-1

Καραμπάγκ – Ομόνοια 2-2

Καραμπάγκ – Μαρσέιγ 0-3

 

Καραμπάγκ – Λεχ Πόζναν 5-1

Καραμπάγκ – Ζυρίχη 3-2

Καραμπάγκ – Φερεντσβάρος 1-1

Καραμπάγκ – Βικτόρια Πλζεν 0-0

 

Καραμπάγκ – Ναντ 3-0

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς