26.1 C
Athens

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 60-84: Θριαμβευτική πρόκριση στους ομίλους της EuroLeague για τις κοριτσάρες!

Στους ομίλους της Euroleague θα αγωνίζεται τη φετινή σεζόν η τρομερή ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού. Οι κοριτσάρες του Ζίμπαρτς ισοπέδωσαν και τον Ερυθρό Αστέρα (60-84) και πέρασαν θριαμβευτικά στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Πειραιά έκανε το 2/2 στον προκριματικό όμιλο και πέρασε ως πρώτη και αήττητη! Η συγκλονιστική Γκούσταφσον έκανε ξανά double double (25 πόντοι, 13 ριμπάουντ), ενώ εξαιρετική εμφάνιση έκανε και η Σταμολάμπρου (19 πόντοι).

O Ολυμπιακός θα βρεθεί στο Group A της Euroleague. Οι Ερυθρόλευκες θα αντιμετωπίσουν τις Σέκζαρντ (Ουγγαρία), Πολκοβίτσε (Πολωνία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Μπουρζ (Γαλλία), Βαλένθια (Ισπανία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) και USK Πράγας (Τσεχία).

Με Dirk Shot α λα Νοβίτσκι και ασίστ επιπέδου Γιόκιτς: Η απίθανη Μέγκαν Γκούσταφσον ανεβάζει μόνη της τον Ολυμπιακό (vid)

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός στόχευε τις αντίπαλες ψηλές και με την Γκούσταφσον να ξεκινάει και πάλι εντυπωσιακά προηγήθηκε στο σκορ (2-6). Οι Ερυθρόλευκες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο στο ματς και η διαφορά ανέβηκε στους οχτώ πόντους (10-18). Στο τέλος της περιόδου, ο Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της ομάδας του Ζίμπαρτς και μπήξε ξανά στο παιχνίδι (18-21).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε να αντιμετωπίσει από το πρώτο ημίχρονο ένα σοβαρό πρόβλημα. Η Γκούσταφσον χρεώθηκε με τρίτο φάουλ και αναγκαστικά έπρεπε να κάτσει στον πάγκο. Η ομάδα του Πειραιά έδειξε, όμως, ότι διαθέτει πάγκο. Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου πήρε την σκυτάλη και με 11 πόντους έδινε πολύτιμες λύσεις. Το μεγάλο όπλο των Ερυθρολεύκων ήταν σε ακόμη ένα ματς η άμυνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτριες του Ζίμπαρτς έπαιξαν σεμιναριακή άμυνα, δέχθηκαν μόλις 11 πόντους και ξέφυγαν στο σκορ (32-39).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ο Ολυμπιακός διατήρησε τα ηνία στο σκορ παρότι ο Ερυθρός Αστέρας πίεζε. Η ομάδα του Πειραιά κράτησε τη διψήφια διαφορά της και μπήκε στην τελευταία περίοδο με το +10 (50-60).

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε επίδειξη δύναμης. Με εξαιρετική άμυνα και καυτή επίθεση όχι μόνο κράτησε το προβάδισμα του, αλλά εκτόξευσε και τη διαφορά. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των κοριτσιών του Ζίμπαρτς και οι Ερυθρόλευκες πήραν μία σπουδαία νίκη (0-0), η οποία τους έδωσε το εισιτήριο για τους ομίλους της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 32-39, 50-60, 60-84

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίμπαρτς): Δίελα, Σταμάτη, Σταμολάμπρου 19 (5/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα), Σύρρα 4, Βαμβακά 2, Αγιούστο 8 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Γκούσταφσον 25 (9/12 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/7 βολές, 5 ριμπάουντ), Νικολοπούλου6 (7 ριμπάουντ, 13 ασίστ), Σουκ 12 (3/9 δίποντα, 6/6 βολές), Σπυριδοπούλου, Στραουτμάνε 8 (4/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς