22.5 C
Athens

Με Dirk Shot α λα Νοβίτσκι και ασίστ επιπέδου Γιόκιτς: Η απίθανη Μέγκαν Γκούσταφσον ανεβάζει μόνη της τον Ολυμπιακό (vid)

Η Μέγκαν Γκούσταφσον έδωσε μία μοναδική παράσταση στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σέπσι για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα. H 25χρονη έκανε όργια και έδειξε με το καλημέρα ότι οι Ερυθρόλευκες χτύπησαν φλέβα χρυσού με την απόκτηση της.

Κόντρα στη Σέπσι η Γκούσταφσον έκανε πάρτι και στις δύο πλευρές της ρακέτας και δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλη άμυνα. Η Αμερικανίδα ήταν κυρίαρχη και ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 29 πόντους και 13 ριμπάουντ πραγματοποιώντας ονειρικό ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό.

Η Γκούσταφσον είχε… προειδοποιήσει από την κολεγιακή της καριέρα

Η Μέγκαν Γκούσταφσον από τα πρώτα της βήματα στο μπάσκετ είχε δείξει το πλούσιο επιθετικό της ταλέντο. Η Αμερικανίδα σέντερ πέρασε τέσσερα χρόνια στο κολέγιο της Αϊόβα, όπου κατέγραψε εντυπωσιακές επιδόσεις και κέρδισε αρκετά ατομικά βραβεία.

Στην κολεγιακή της καριέρα η Γκούσταφσον σημείωσε συνολικά 2804 πόντους, με τον τέταρτο χρόνο της να είναι εντυπωσιακός. Τη σεζόν 2018-19 η 25χρονη σημείωσε 1001 πόντους και έσπασε τα κοντέρ.

Το WNBA και… ο Ολυμπιακός

Η Μέγκαν Γκούσταφσον ύστερα από την εξαιρετική πορεία της στο κολέγιο της Αϊόβα αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στο WNBA. Στο draft του 2019 επιλέχθηκε στο νούμερο 17 από τις Dallas Wings. Η ομάδα της αποφάσισε να την αποδεσμεύσει πριν ξεκινήσει η σεζόν, αλλά στη συνέχεια την ξανά υπέγραψε.

Η 25χρονη δεν έμεινε για πολύ στις Dallas Wings. Δεν κατάφερε να κερδίσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και στο τέλος της σεζόν αποχώρησε. Η Αμερικανίδα σέντερ προσπάθησε σε άλλες δύο ομάδες (Washington Mystics, Phoenix Mercury), αλλά δεν κατάφερε ούτε σε αυτές να ξεχωρίσει.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκες εκμεταλλεύτηκαν τα παραπάνω και έκαναν την κίνηση τους. Η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή της Αμερικανίδας και από τις πρώτες της εμφανίσεις έχει δικαιώσει τους ανθρώπους των Πειραιωτών.

Η Γκούσταφσον αποτελεί μεγάλη αναβάθμιση στη θέση των σέντερ για τις Ερυθρόλευκες. Ο Ολυμπιακός έκανε κίνηση-ματ με την απόκτηση της και αναμένεται να σαρώσει και στις δύο πλευρές της ρακέτας. Η 25χρονη διαθέτει πλούσιο επιθετικό ταλέντο και εξαιρετική επαφή με το αντίπαλο καλάθι.

Από τα φιλικά είχε δείξει τι μπορεί να κάνει και το επιβεβαίωσε στο ευρωπαϊκό της ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό. Κόντρα στη Σέπσι πήρε παραμάζωμα όποια αντίπαλο βρέθηκε στον δρόμο της και τέλειωσε το ματς με 31 πόντους, 13 ριμπάουντ και +43 efficiency! Όσοι είδαν το ματς απέναντι στη μόνιμη πρωταθλήτρια Ρουμανίας (η Σέπσι έχει πάρει όλους τους τίτλους από το 2016 κι έπειτα διαθέτοντας αρκετές ξένες στο ρόστερ της), δεν γίνεται να μη… σοκαρίστηκαν από την εμφάνιση της Γκούσταφσον.

Δεν είναι μόνο ότι έβαλε ένα καράβι πόντους με 14/20 δίποντα και 3/3 βολές, ούτε ότι ήταν απολύτως αλάνθαστη σε 33′ συμμετοχής. Πάνω απ’ όλα είναι το αγωνιστικό στυλ της: σπανίως θα συναντήσει κάποιος τόσο «μπασκετική» και αέρινη σέντερ με τέτοια αρμονία στις κινήσεις της. Δείτε την να πασάρει με άνεση Γιόκιτς στο βιντεάκι που ανέβασε η Euroleague Women και θα καταλάβετε!

Το highlight της βραδιάς ωστόσο δεν ήταν το ακροβατικό αριστερό λέι απ με το οποίο σκόραρε πέφτοντας στο παρκέ, αλλά το απίθανο… Dirk shot λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της θριαμβευτικής εμφάνισης κόντρα στη Σέπσι (δείτε τα μετά το 3’00” στα highlights που ακολουθούν. Και στην περίπτωση που κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να πρόκειται για σύμπτωση, μόλις την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν είχε 30 πόντους στην Πυλαία με ασύλληπτα στατιστικά κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Απολαύστε όσα έκανε η απίθανη Αμερικανίδα του Ολυμπιακού απέναντι στη μόνιμη πρωταθλήτρια Ρουμανίας Σέπσι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς