21.4 C
Athens

Η Ρεάλ στέρησε τη χαρά από τη Σαχτάρ στο 95′, η Τσέλσι νίκησε ξανά τη Μίλαν με 0-2 (vid)

Με ένα γκολ στην τελευταία φάση η Ρεάλ διατήρησε το φετινό αήττητό της σε όλες τις διοργανώσεις και πέρασε στους «16» - Δεν ξεκαθάρισε η πρωτιά ανάμεσα σε Παρί και Μπενφίκα, απευθείας πρόκριση και για τη Μάντσεστερ Σίτι στους «16» μετά το 1-1 της Ντόρτμουντ με τη Σεβίλλη

Η έλευση του Γκρέιαμ Πότερ φέρνει την Τσέλσι στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου και οι Λονδρέζοι διατηρούν το προβάδισμα μετά τη δεύτερη νίκη τους με 2-0 στο Μιλάνο απέναντι στη Μίλαν. Η αποβολή του Τομόρι για γκρέμισμα στον Μάουντ έφερε ένα άνετο 0-1 για την Τσέλσι στο 21′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι πριν γραφεί το τελικό σκορ στο 34′ από τον Ομπαμεγιάνγκ με ασίστ του Μάουντ.

Οι ισορροπίες βέβαια δεν διαταράχθηκαν ιδιαίτερα αφού η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Ζάλτσμπουργκ αναδείχθηκαν ξανά ισόπαλες (στην Κροατία αυτή τη φορά με 1-1) με δύο γκολ στο πρώτο μέρος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

Μίλαν – Τσέλσι 0-2 (21′ πεν. Ζορζίνιο, 34′ Ομπαμεγιάνγκ)

 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ζάλτσμπουργκ 1-1 (40′ Λιούμπισιτς / 12′ Σάιβαλντ)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 7

2. Ζάλτσμπουργκ 6

3. Μίλαν 4

4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4

Η Σαχτάρ βρέθηκε μερικά δευτερόλεπτα μακριά από την έκπληξη στον 6ο όμιλο αλλά η Ρεάλ έχει δείξει πως δύσκολα… πεθαίνει. Με κεφαλιά του Ρούντιγκερ έπειτα από βαθιά μπαλιά του Κρος στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Βασίλισσα έμεινε όρθια (1-1) και δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση. Οι εξαιρετικοί Ουκρανοί που έχασαν μέσα από τα χέρια τους το τρίποντο, είχαν προηγηθεί με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος όταν ο Μούντρικ έδωσε στον Μιχαϊλιχένκο και εκείνος έβγαλε μπαλιά στον Ζουμπκόφ που κινήθηκε στην πλάτη του Μεντί και έπιασε την κεφαλιά για να δώσει το προσωρινό προβάδισμα στην ομάδα του που προδόθηκε στο φινάλε στην άστοχη έξοδο του Τρούμπιν.

Την κατάσταση εκμεταλλεύτηκε η Λειψία που πέρασε από τη Σκωτία (2-0) κόντρα στη Σέλτικ με τα γκολ των Βέρνερ και Φόρσμπεργκ σε διάστημα έξι λεπτών (78′, 84′). Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέρασε αλλαγή στην ενδεκάδα της Σέλτικ αντί του Φουρουχάσι στο 66ο λεπτό και είχε μία καλή στιγμή στο 75΄ για να σκοράρει. Οι Ταύροι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση με έναν βαθμό παραπάνω από τη Σαχτάρ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Σαχτάρ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (46′ Ζουμπκόφ / 90+5′ Ρούντιγκερ)

 

Σέλτικ – Λειψία 0-2 (75′ Βέρνερ, 84′ Φόρσμπεργκ)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ρεάλ Μαδρίτης 10

2. Λειψία 6

3. Σαχτάρ 5

4. Σέλτικ 1

Κάτι άλλαξε με τον Χόρχε Σαμπάολι στη Σεβίλλη και οι Ανδαλουσιάνοι εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί στη Βεστφαλία κόντρα στην Ντόρτμουντ.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 αλλά η Σεβίλλη έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για να προκριθεί ως δεύτερη, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε στους «16» και είναι φαβορί για την πρωτιά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι 0-0

 

Ντόρτμουντ – Σεβίλλη 1-1 (35′ Μπέλιγχαμ / 18′ Νιανζού)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 10

2. Ντόρτμουντ 7

3. Σεβίλλη 2

4. Κοπεγχάγη 2

Η πρωτιά στον 8ο όμιλο δεν έχει κριθεί ακόμα. Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα αναδείχθηκαν ξανά ισόπαλες – στο Παρίσι με 1-1 – καθώς ο Εμπαπέ άνοιξε το σκορ στο 40′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι κι έγινε έτσι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα χρονικά της Παρί στο Champions League, αφήνοντας πίσω του τον Καβάνι με 30. Οι Πορτογάλοι που ήταν καλά διαβασμένοι ισοφάρισαν κι εκείνοι με πέναλτι του Ζοάο Μάριο στο 62′ κι έτσι τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παιχτεί η πρώτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ου ΟΜΙΛΟΥ

Μακάμπι Χάιφα – Γιουβέντους 2-0 (7′, 42′ Ατζίλι)

 

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπενφίκα 1-1 (40′ πεν. Εμπαπέ / 62′ πεν. Ζοάο Μάριο)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παρί Σεν Ζερμέν 8

2. Μπενφίκα 8

3. Γιουβέντους 3

4. Μακάμπι Χάιφα 4

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς