17.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ έχει τον τρόπο

Ο Μίτσελ φοράει ξανά το ευρωπαϊκό του κοστούμι στο Καραϊσκάκη, ένα κοστούμι που τον έχει οδηγήσει στο 50% σε ποσοστό νικών στο Champions League και δείχνει τον δρόμο για το ευρωπαϊκό restart των Πειραιωτών στο σήμερα

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του (6/10, 22:00) τον πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν -μέχρι τον επόμενο- και απέναντι του θα βρει μία καλοδουλεμένη ομάδα, με συνοχή και ομοιογένεια καθώς εδώ και 14 χρόνια πορεύεται με το ίδιο πλάνο και τον ίδιο προπονητή.

Ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι έχουν αλλάξει σελίδα και με τον Μίτσελ ξανά στην άκρη του πάγκου θέλουν να ανακτήσουν το ευρωπαϊκό μέταλλο που δεδομένα τους διακρίνει και να κάνουν το restart με τη βοήθεια του Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός και Καραμπάγκ συνθέτουν ένα από τα πιο ενδιαφέρον ζευγάρια της τρίτης αγωνιστικής στους ομίλους του Europa League και ο νικητής παίρνει προβάδισμα αρχικά για την 3η θέση που οδηγεί στο Conference και βλέπουμε.

Ο Μίτσελ επιστρέφει ως προπονητής του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με τελευταία του «γεύση» από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τους Ερυθρόλευκους την εμφατική νίκη κόντρα στη Μάλμε (4-2) τον Δεκέμβριο του 2014 για τους ομίλους του Champions League.

«Θα αντιμετωπίσουμε την Καραμπάγκ σαν να παίζουμε με Ατλέτικο, Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ισπανού τεχνικού στη Συνέντευξη Τύπου και αυτός είναι ο άξονας πάνω στον οποίο πρέπει να κινηθούν και οι σκέψεις των παικτών, κάτι που σίγουρα τους έχει περάσει μέσα από την καθημερινή δουλειά στο Ρέντη.

Μπορεί το Europa League να μην του ταιριάζει, καθώς έχει κακές αναμνήσεις με τον Ολυμπιακό στη συγκεκριμένη διοργάνωση (δύο ήττες από τη Λεβάντε στη νοκ-άουτ φάση) και συνολικό απολογισμό 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 8 ήττες σε 16 παιχνίδια στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA με τις Μαρσέιγ και Χετάφε.

Την ίδια στιγμή, όμως, στο Champions League, σε 14 ματς όλα με τον Ολυμπιακό ο Ισπανός έχει 50% ποσοστό νικών (7/14) κόντρα σε ομάδες μεγαθήρια, με εκείνα τα ματς να αποτελούν οδηγό για το σήμερα των Πειραιωτών που θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να έχουν Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο, για άλλη μία σεζόν.

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μίτσελ για τριάδα και η ανάγκη για μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς