14.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις και τα δύο πλάνα του Μίτσελ για την πρώτη νίκη στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Καραμπάγκ με την αύρα του Μίτσελ και οδηγό το ευρωπαϊκό του παρελθόν, τη στιγμή που οι κομβικές απουσίες βάζουν σε σκέψεις τον Ισπανό τεχνικό τόσο για τον σχηματισμό όσο και για τα πρόσωπα της ενδεκάδας

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη και μόνο νίκη στο παιχνίδι της Πέμπτης (6/10) κόντρα στην Καραμπάγκ ώστε να αφήσει πίσω του το κακό ξεκίνημα στο Europa League και να κάνει δυναμικό μπάσιμο -σε πρώτη φάση- για την τρίτη θέση του ομίλου.

Απέναντί του θα βρει μία αρκετά δουλεμένη και agressive ομάδα που έχει αποδείξει ότι είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο, ωστόσο ο καλός Ολυμπιακός έχει μόνο να διαχειριστεί τη δική του απόδοση με φόντο την πρώτη νίκη φέτος στην Ευρώπη, αφού παρά τις δύο προκρίσεις κόντρα σε Σλόβαν και Απόλλωνα Λεμεσού οι Πειραιώτες δεν έχουν γευτεί ακόμη τη χαρά τη νίκης.

Αθλητικότητα, pressing και μακρινό σουτ τα συστατικά επιτυχίας της Καραμπάγκ

Στην επίσημη επιστροφή του Μίτσελ (και) στην Ευρώπη από τον ερυθρόλευκο πάγκο, οι πρωταθλητές Ελλάδας ευελπιστούν να θυμηθούν κάτι από το πρόσφατο παρελθόν με τον Ισπανό τεχνικό στο τιμόνι, όπου πανηγύρισαν τεράστιες νίκες στο Champions League και «έφτιαξαν» κι άλλο το ευρωπαϊκό τους πρεστίζ.

Στα αγωνιστικά, ο Μίτσελ θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών: Ελ Αραμπί, Μπα και Ρέτσου ενώ ως γνωστόν δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπακαμπού και Χάμες Ροντρίγκες που δεν είναι δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα κι όπως διαβάσατε από την Τρίτη (4/10) στον ΑΘΛΟ προβληματίζεται για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Μαροκινού στράικερ, περιμένοντας να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ουί Τζο Χουάνγκ, που πάντως δεν έχει πείσει με την απόδοσή του.

Ωστόσο, ο Κορεάτης φορ δίνει μία επιλογή και εφόσον προπονηθεί σήμερα στο Ρέντη και δηλωθεί στην αποστολή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός την Πέμπτη στο Φάληρο.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν και οι λύσεις των Αμπουμπακάρ Καμαρά, που όμως δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του και δεν είναι «καθαρόαιμο» φορ, αλλά και το τρικ με τον Μπιέλ στην κορυφή, μιας που ξέρει καλά τη θέση από τη θητεία του στην Κοπεγχάγη, στην οποία μέτρησε τρομερά στατιστικά με 7 γκολ και 6 ασίστ ως κρυφό «εννιάρι».

Σε ό,τι αφορά στις θέσεις της άμυνας, εκεί είναι πιθανό λόγω των επίσης σημαντικών απουσιών να δούμε την τριάδα να επιστρέφει, με τους Βρσάλικο, Παπασταθόπουλο και Σισέ να έχουν τον πρώτο λόγο για την ενδεκάδα. Άβιλα και Ρέαμπτσιουκ θα καλύψουν τις πλευρές ως φουλ μπακ.

Στο κέντρο ο Εμβιλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος και μένει να φανεί που θα τοποθετηθεί τελικά ο Μπιέλ κι αν θα είναι στο 100% ο Ίνμπομ Χουάνγκ για να ξεκινήσει είτε στο πλάι του Γάλλου μέσου είτε στο «10».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς