17 C
Athens

Ιστορικός διασυρμός του Άγιαξ με 6-1 από τη Νάπολι, η μαγική Μπριζ αγκαλιά με την πρωτιά (vid)

Ο Άγιαξ ταπεινώθηκε με τη βαρύτερη ήττα της ιστορίας του στο Άμστερνταμ, ενώ η Μπριζ για πρώτη φορά θα βρίσκεται στους «16» του Champions League - Νίκη με Τσιμίκα βασικό για τη Λίβερπουλ, η Ίντερ έβαλε σε μπελάδες την Μπαρτσελόνα

Μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές της πραγματοποίησε η Νάπολι στο Άμστερνταμ. Η άκρως φορμαρισμένη ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι ισοπέδωσε με 6-1 τον Άγιαξ που γνώρισε τη βαρύτερη ήττα στην ιστορία του στο Champions League. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με γκολ του Κούντους αλλά δεν φαντάζονταν τι θα ακολουθούσε μπροστά στον κόσμο τους, με την άμυνά τους να είναι σε μαύρα χάλια…

Ο Ρασπαντόρι ισοφάρισε στο 18′ και ακολούθησε η ανατροπή στο 33ο λεπτό με την κεφαλιά του Ντι Λορέντσο μετά τη σέντρα του Κβαρατσκέλια. Ο Ζιελίνσκι στο 45′ έκανε το 1-3 αφού έφυγε τετ α τετ μετά την τρομερή κάθετη πάσα του Ανγκισά όμως οι Ναπολιτάνοι κράταγαν κι άλλοι για το β’.

Ο Ρασπαντόρι στο 47’και ο Κβαρατσκέλια στο 63′ (σιγά μην έλειπε από το πάρτι) ανάγκασαν τους οπαδούς του Άγιαξ να φύγουν νωρίτερα από τις εξέδρες, με τον Σιμεόνε να περνά αλλαγή και στο 81′ να πετυχαίνει ένα τρομερό γκολ-κερασάκι στην τούρτα για το 6-1.

Η Λίβερπουλ με βασικό τον Κώστα Τσιμίκα επιβλήθηκε με 2-0 της Ρέιντζερς και πήρε τη δεύτερη νίκη της στον 1ο όμιλο στο Άνφιλντ. Το σκορ άνοιξε με απευθείας εκτέλεση φάουλ το 7′ ο Αλεξάντερ Άρνολντ ενώ στο 53′ ο Σαλάχ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μαγική η Μπριζ, βάζει τα γυαλιά σε όλους τη φετινή σεζόν. Οι Βέλγοι νίκησαν (και) την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0, κράτησαν το μηδέν στην άμυνα για 3ο ματς και βρίσκονται αγκαλιά με την πρωτιά και με ιστορική πρόκριση στους «16». Το γκολ του Σοβά στο πρώτο μέρος και το μαγικό τέρμα του Ζουτγκλά στο δεύτερο διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Μινιολέ να επεμβαίνει όποτε χρειάζεται και το δοκάρι να τον σώζει στην εκτέλεση πέναλτι του Γκριεζμάν. Με το ίδιο σκορ η Πόρτο επικράτησε με 2-0 της Λεβερκούζεν κι έσπασε το ρόδι στον όμιλο, σε μια αναμέτρηση όπου υπήρξε ασύλληπτη φάση στο πρώτο μέρος με ακυρωθέν γκολ των Δράκων και πέναλτι για τους Γερμανούς στην ίδια φάση!

Η Ίντερ έκανε την έκπληξη στον 3ο όμιλο καθώς παρά την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, επικράτησε με 1-0 της Μπαρτσελόνα στο Μεάτσα υποχρεώνοντάς τη στη δεύτερη ήττα της και μάλιστα εκτός έδρας.

Οι Νερατζούρι άφησαν την μπάλα στους Καταλανούς και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση: τα δύο γκολ που σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος δεν μέτρησαν για οφσάιντ, όμως στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Τσαλχάνογλου με μακρινό σουτ έκανε το 1-0 που παρέμεινε ως το τέλος. Η Μπαρτσελόνα σκόραρε στο 67′ με τον Πέδρι αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Ισπανού ενώ οι Μπλαουγκράνα ήταν αρκετά φλύαροι στην τελική προσπάθεια.

Η Τότεναμ έμεινε στο 0-0 με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Λονδίνο και οι δύο ομάδες έμοιαζαν – μετά το 70′ – να είναι ικανοποιημένες παρότι αμφότερες έχασαν αρκετές ευκαιρίες.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Άγιαξ – Νάπολι 1-6 (9′ Κούντους / 18′, 47′ Ρασπαντόρι, 33′ Ντι Λορέντσο, 45′ Ζιελίνσκι, 63′ Κβαρατσκέλια, 81′ Σιμεόνε)

 

Λίβερπουλ – Ρέιντζερς 2-0 (7′ Αλεξάντερ-Άρνολντ, 53′ πεν. Σαλάχ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Νάπολι 9

2. Λίβερπουλ 6

3. Άγιαξ 3

4. Ρέιντζερς 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (36′ Σοβά, 62′ Ζουτγκλά)

 

Πόρτο – Λεβερκούζεν 2-0 (69′ Ζαϊντού, 87′ Γκαλένο)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπριζ 9

2. Λεβερκούζεν 3

3. Πόρτο 3

4. Ατλέτικο Μαδρίτης 3

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν – Βικτόρια Πλζεν 5-0 (7′, 51′ Σανέ, 13′ Γκνάμπρι, 21′ Μανέ, 59′ Τσούπο-Μοτίνγκ)

 

Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-0 (45+2′ Τσαλχάνογλου)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν Μονάχου 9

2. Ίντερ 6

3. Μπαρτσελόνα 3

4. Βικτόρια Πλζεν 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Μαρσέιγ – Σπόρτινγκ 4-1 (13′ Σάντσες, 16′ Αρίτ, 28′ Μπαλέρδι, 84′ Εμπεμπά / 1′ Τρινκάο)

 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Τότεναμ 0-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 6

2. Τότεναμ 4

3. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4

4. Μαρσέιγ 3

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς