17.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο «Μπακαγκόλ» και η μεγάλη ευκαιρία του Αμπουμπακάρ Καμαρά

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό του Καραϊσκάκη αλλά δεδομένα θα απουσιάζει από τον κρίσιμο ευρωπαϊκό αγώνα της Πέμπτης με την Καραμπάγκ, εκεί όπου ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα έχει τη δική του ευκαιρία να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στη νέα εποχή Μίτσελ με χαμόγελα επικρατώντας με άνεση και κυριαρχικό ποδόσφαιρο 2-0 του Ατρόμητου στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα αγωνιστικό μεσημέρι που οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν στοιχεία στο παιχνίδι τους τα οποία δεν είχαν παρουσιάσει επί εποχής Κορμπεράν και ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι με δύο φορ στην ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-4-2.

Ο λόγος για τους Σεντρίκ Μπακαμπού και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό πάντως να είναι άτυχος και να τραυματίζεται, με αποτέλεσμα να είναι απόντας από τις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πλήγμα για Ολυμπιακό: Περίπου 20 μέρες εκτός ο Ελ Αραμπί

Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την απουσία του Μπακαμπού από την ευρωπαϊκή λίστα φέρνει τον Μίτσελ στο «αδιέξοδο» της χρησιμοποίησης του Αμπουμπακάρ Καμαρά τουλάχιστον για το κρίσιμο ματς με την Καραμπάγκ την ερχόμενη Πέμπτη στο Φάληρο.

Ο επιθετικός από τη Μαυριτανία δεν έχει δείξει ακόμη στον Πειραιά τα στοιχεία που τον έκαναν έναν από τους καλύτερους φορ πέρυσι με τη φανέλα του Άρη, έκανε πίσω βήματα λόγω συνεχόμενων τραυματισμών και ψάχνει τα πατήματά του.

Πάντως, και ο ίδιος γνωρίζει ότι το ματς της Πέμπτης είναι μία τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο να αποδείξει ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, βγάζοντας ένα άλλο πρόσωπο με τον Μίτσελ στην άκρη του πάγκου.

Ο Ουί Τζο Χουάνγκ παραμένει στα «πιτς» και δύσκολα θα είναι διαθέσιμος, με τον Μαυριτανό φορ να έχει αποδείξει ότι μπορεί να γίνει απειλητικός αρκεί να έχει έναν παίκτη «μπαλαντέρ» από πίσω του που θα τού ανοίγει χώρους και θα συνεργάζεται μαζί του όταν αυτός τραβιέται εκτός της μεγάλης περιοχής. Κάτι που κάνει συχνά και το είδαμε πέρυσι στα παιχνίδια του Άρη.

Τον ρόλο του «μπαλαντέρ» θα τον έχει λογικά ο Ίνμομ Χουάνγκ, μαζί με τον Μπιέλ που εφόσον ξεκινήσει τον αγώνα θα αποτελεί μία ακόμη αξιόπιστη λύση για τον «ερυθρόλευκο» άξονα που θα χρειαστεί ξανά να τραβήξει το κουπί.

Όλα αυτά στη «σκιά» του τραυματισμού του Ελ Αραμπί που θα μείνει εκτός για 2-3 εβδομάδες, αλλά και μετά το ενθαρρυντικό σόου του «Μπακαγκόλ», όπως συστήθηκε στους φίλους του Ολυμπιακού στο Twitter, μετά τα δύο τέρματα που πέτυχε απέναντι στον Ατρόμητο την Κυριακή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς