19.1 C
Athens

Προπονητής Κοπεγχάγης: «Είμαστε όλοι δίπλα στον Ζέκα, δύσκολο να ανακάμψει σε αυτή την ηλικία»

Το χειρότερο δυνατό σενάριο επαληθεύτηκε για τον Κάρλος Ζέκα, αφού υπέστη για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο, στο χθεσινό ματς με την Άααρχους (1-0), και θα χάσει το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, ενώ ήδη δημοσιεύματα στη Δανία, αναρωτιούνται εάν ο νέος τραυματισμός σημαίνει και το τέλος της καριέρας του.

Σοκ με Ζέκα στην Κοπεγχάγη: Υπέστη ξανά ρήξη χιαστού στο πόδι που είχε εγχειριστεί και πέρυσι!

«Δυστυχώς έχει καταστρέψει δύο συνδέσμους στο γόνατο, εκ των οποίων ο ένας είναι δυστυχώς ο χιαστός που είχε σχιστεί και χειρουργήθηκε πριν από ένα χρόνο», είπε ο επικεφαλής γιατρός της Κοπεγχάγης, Μόρτεν Μπόεσεν.

«Είναι φυσικά απίστευτα ατυχές για τον Ζέκα, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε μια μακρά και σκληρή αποκατάσταση με υποδειγματικό τρόπο. Ακόμα όμως κι αν έχεις κάνει τα πάντα σωστά, έχεις περάσει όλες τις εξετάσεις, ότι χρειάζεται για να λάβεις άδεια για να παίξεις, θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκ νέου τραυματισμού. Εδώ ο Ζέκα ήταν πολύ άτυχος και τώρα ίσως χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση και να υποβληθεί σε παρόμοια αποκατάσταση», πρόσθεσε ο Μόρτεν Μπόεσεν.

Ο 34χρονος Πορτογάλος, διεθνής με την εθνική Ελλάδας, ακριβώς ένα χρόνο μετά τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του και μόλις δύο μήνες μετά την επιστροφή του στο ντέρμπι με την Μπρόντμπι στις 7 Αυγούστου, στάθηκε ξανά άτυχος.

Αποχώρησε απαρηγόρητος, με δάκρυα στα μάτια. Προσπάθησαν να τον στηρίξουν αντίπαλοι και συμπαίκτες, ενώ ο προπονητής της Κοπεγχάγης, Γιάκομπ Νέεστρουπ, είπε:

«Όλοι είμαστε δίπλα στον Ζέκα. Είναι ο τέλειος αρχηγός, ένας σπουδαίος παίκτης και ένας φανταστικός άνθρωπος, οπότε αυτό που του συνέβη μας πληγώνει όλους. Είναι πάντα ένας απίστευτα δυνατός και πιστός συμπαίκτης, οπότε τώρα είναι η ώρα να γίνουν όλοι οι άλλοι οι καλύτεροι συμπαίκτες στον κόσμο για αυτόν και να δείξουν την υποστήριξη και τη δύναμη που χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

Σε σχέση με την αθλητική πτυχή για εμάς, ειλικρινά δεν έχει τόση σημασία αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να δω καθόλου τις συνέπειες για εμάς ως ομάδα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι τις συνέπειες για τον Κάρλος. Είναι τόσο βαθιά τραγικό που ένας τόσο σπουδαίος παίκτης και ακόμη μεγαλύτερη προσωπικότητα σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο υφίσταται σοβαρό τραυματισμό. Κάνει τα πάντα για αυτόν τον σύλλογο, ειδικά στις δύσκολες περιόδους. Σε ηλικία 33 ετών υπέστη σοβαρό τραυματισμό πριν από ένα χρόνο.

Είναι δύσκολο να ανακάμψει σε αυτή την ηλικία, αλλά επανήλθε στην ομάδα με το χάρισμά του», πρόσθεσε.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς