17.2 C
Athens

Βόλος – Άρης 2-0: Κίτρινη τρικυμία στη Μαγνησία, οι Θεσσαλοί συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν (vid)

Οι Θεσσαλονικείς του Άλαν Πάρντιου μάρκαραν με τα μάτια στο Πανθεσσαλικό και ο Βόλος του Μπέου παρέμεινε αήττητος μετά από τρία ματς με ομάδες του Big-5 δείχνοντας ότι φέτος θα διεκδικήσει με αξιώσεις την παρουσία στην εξάδα

Μακριά από τη Θεσσαλονίκη, τα βρίσκει σκούρα. Ο προβληματικός -κυρίως αμυντικά- Άρης γνώρισε δεύτερη ήττα μετά από τρεις φετινές εξόδους στην επαρχία, ενώ στον αντίποδα για τον εξαιρετικό Βόλο αυτή ήταν μία νίκη αποδείξεων για το τι μπορεί να καταφέρει φέτος.

Το τελικό 2-0 προήλθε μέσα από την επιθετική οξυδέρκεια του Οζέγκοβιτς και τα τεράστια αμυντικά κενά των Κιτρίνων, που μάρκαραν με τα μάτια και δεν βρήκαν αντίδραση στο εκρηκτικό πεντάλεπτο των Θεσσαλών από το 26′ μέχρι το 31′.

Το ματς

Το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό ξεκίνησε με «ροκ» ρυθμό πριν καν οι ομάδες προλάβουν να ζεσταθούν ενός των τεσσάρων γραμμών, με την πρώτη σκληρή μονομαχία να έρχεται μόλις στο 2′.

Στα πρώτα λεπτά ο Άρης ήταν η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη ενέργεια και όρεξη για δημιουργία, με τους Κίτρινους να απειλούν με τους Νταμπό και Ντιόπ μέχρι τη συμπλήρωση 10 λεπτών. Μάλιστα, ο μέσος από τη Σενεγάλη λίγο έλειψε να πανηγυρίσει νωρίς στο ματς ωστόσο το τελείωμα του μέσα από την περιοχή των Θεσσαλών «έγλειψε» το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.

Δύο λεπτά αργότερα ο Βόλος είχε τη δική του στιγμή με τον συνήθη ύποπτο Οζέγκοβιτς να εκμεταλλεύεται το τεράστιο κενό ανάμεσα στα στόπερ του Άρη, αλλά να βλέπει την κεφαλιά του να περνάει λίγο έξω από την εστία του Κουέστα, που ήταν τυχερός.

Τα σοβαρά διαιτητικά λάθη του διαιτητή Βεργέτη ξεκίνησαν και στιγματίστηκαν από τη φάση του 20ου λεπτού, όταν ο Ουές βρήκε με τις τάπες σε ένα άκρως επικίνδυνο παίξιμό του τον Εμπακατά, που όσο κι αν σφάδαζε από τον πόνο είδε τον ρέφερι της αναμέτρησης να τιμωρεί απλά με κίτρινη κάρτα τον Σύρο αμυντικό σε μία «καραμπινάτη» αποβολή!

Ο Βόλος συνέχισε με 11 παίκτες στο χορτάρι και χάρη στο εκρηκτικό του πεντάλεπτο από το 26′ μέχρι το 31′ όχι απλά φανέρωσε τα σημαντικότατα αμυντικά κενά των Θεσσαλονικέων αλλά «καθάρισε» από το πρώτο μέρος και την υπόθεση νίκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτού του επιθετικού κρεσέντο των Θεσσαλών ο Οζέγκοβιτς, που μπήκε από την πρώτη στιγμή με επιτυχία στα… παπούτσια του «κιτρινόμαυρου» -πλέον- Φαν Βέερτ.

Ο Σέρβος στράικερ δημιούργησε το 1-0 για τον Ντέλετιτς μετά από τραγικά λάθη στην άμυνα του Άρη και κέρδισε το πέναλτι στη φάση του 2-0 φέρνοντας την ομάδα του σε ρόλο αφεντικού στο ματς.

Πιο συγκεκριμένα το σκορ άνοιξε στο 26′ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Οζέγκοβιτς εντός της μεγάλης περιοχής των Κιτρίνων. Μπορεί ο Κουέστα να τού αρνήθηκε αρχικά το γκολ αλλά η μπάλα έμεινε «ζωντανή» στην περιοχή και ο Ντέλετιτς τιμώρησε άλλη μία αμυντική αδράνεια των Θεσσαλονικέων για να ανοίξει το σκορ.

Το 2-0 ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, με πρωταγωνιστή ξανά τον Οζέγκοβιτς. Ο επιθετικός των Θεσσαλών κέρδισε το πέναλτι από τον Μαζικού (ο οποίος φρόντισε να δώσει την μπάλα στα πόδια των παικτών του Βόλου σε μία φάση που η μπάλα έβγαινε πλάγιο άουτ), με τον Μπαριέντος να αναλαμβάνει την ευθύνη και να εκτελεί εύστοχα για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του Μπράτσου.

Σκορ που έμεινε μέχρι το ημίχρονο παρά την αντίδραση που έψαξε ο Άρης κυρίως με τις προσωπικές ενέργειες των Ιτούρμπε και Μανού Γκαρθία που ήταν απελπιστικά μόνοι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι των Κιτρίνων. Οι πρώτες σειρήνες ανησυχίας στην εποχή Πάρντιου είχαν ήδη αρχίσει να ηχούν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βρετανός τεχνικός του Άρη ανακάτεψε την τράπουλα αντικαθιστώντας τους Ντιόπ και Πίρσμαν που δεν ανταπεξήλθε καθόλου καλά ως στόπερ με τους Ματέο Γκαρσία και Ενκουλού αντίστοιχα.

Η εικόνα του Άρη, ωστόσο, τουλάχιστον στην αμυντική του λειτουργία δεν βελτιώθηκε, με τον Βόλο να βρίσκει και τρίτο τέρμα μετά από μαγική ενέργεια του Πάολο Φερνάντες και εκτέλεση του Μεθκίδα, ωστόσο το VAR ακύρωσε τα πάντα για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Οι Θεσσαλονικείς ξύπνησα επιθετικά μετά το 60′ και αναζήτησαν με μεγαλύτερες αξιώσεις τη μείωση του σκορ μετά την σωστή αποβολή του Άλχο με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Ιτούρμπε που έβγαινε φάτσα με τον Κλέιμαν.

Όμως ούτε τα δύο δοκάρια του εκπληκτικού Μαντσίνι από απευθείας εκτελέσεις κόρνερ (!), ούτε οι προσπάθειες των Γκρέι και Ζερβίνιο βρήκαν στόχο με τον τερματοφύλακα των Θεσσαλών να κατεβάζει ρολά κρατώντας το μηδέν για την εστία του μέχρι το φινάλε.

Από τη μία, προβληματικός αμυντικά ο Άρης και ξανά με δυσκολία στο γκολ και από την άλλη εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας για τον Βόλο που έκανε γκολ τις 2 από τις 4 καλές του φάσεις παραμένοντας αήττητος για τρίτο παιχνίδι κόντρα σε ομάδα του BIG-5 ξεπερνώντας μάλιστα τους Κίτρινους στη βαθμολογία της Super League με 11 βαθμούς.

ΒΟΛΟΣ – ΑΡΗΣ 2-0

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13′ Ουές, 33′ Τσοκάνης, 37′ Μπαριέντος, 45’+1′ Ντέλετιτς, 85′ Λούνα/36′ Ντιόπ, 42′ Ιτούρμπε, 84′ Φαμπιάνο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:/55′ Άλχο

ΓΚΟΛ: 26′, Ντέλετιτς, 30′ Μπαριέντος (πεν.)/-

ΝΠΣ Βόλος: (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα – Μπαριέντος, Τσοκάνης – Φερνάντες, Μεσκίδα (64′ Mατίγια), Ντέλετιτς (70′ Πίρινεν) – Οζέγκοβιτς (86′ Κούτσιας)

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν (46′ Ενκουλού), Μαζικού – Νταμπό (68′ Γκρέι), Ντιόπ (46′ Γκαρσία)- Μαντσίνι, Γκαρθία, Ιτούρμπε (79′ Καμάτσο) – Πάλμα (74′ Ζερβίνιο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς