17 C
Athens

Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, στους 174 οι νεκροί

Ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου μέσα και έξω από γήπεδο της Ινδονησίας, κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε οπαδούς της Αρέμα και της αστυνομίας.

Ο νέος τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 174 νεκρούς, καθώς 45 ακόμα άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία, όπου μεταφέρθηκαν μετά τις συγκρούσεις.

129 οι νεκροί στην ποδοσφαιρική τραγωδία στην Ινδονησία

Η τραγωδία συνέβη όταν οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα εναντίον οπαδών, οι οποίοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του Kanjuruhan Stadium μετά την ήττα 3-2 της τοπικής Αρέμα από την Περσεμπάγια Σουραμπάγια. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πανικός και οι οπαδοί να τρέξουν προς την έξοδο του γηπέδου, με αποτέλεσμα να υπάρξει συνωστισμός, άνθρωποι να ποδοπατηθούν και να πεθάνουν από ασφυξία.

Ο υπουργός ασφάλειας της χώρας, Μαχφούντ Εμντί, γνωστοποίησε σήμερα ότι ο αριθμός των θεατών που βρίσκονταν στο στάδιο ξεπερνούσε τη χωρητικότητα του γηπέδου, καθώς το στάδιο των 38.000 θεατών ήταν υπεράριθμο κατά τουλάχιστον 4.000 άτομα.

Βίντεο δείχνουν φιλάθλους να τρέχουν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μετά το σφύριγμα της λήξης. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους σταματήσουν, με αποτέλεσμα, στην προσπάθειά τους να βγουν από το γήπεδο, να εγκλωβιστούν και να χάσουν τη ζωή τους κι επίσης να υπάρξουν και περιπτώσεις ασφυξίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην ανατολική Ιάβα, Νίκο Αφίντα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς