17.8 C
Athens

Με 9-3 ψήφους εγκρίνονται οι 7 ξένοι στην Basket League, τη Δευτέρα η οριστικοποίηση

Με ψήφους 9 υπέρ και 3 κατά περνά η αύξηση των ξένων στην Basket League - Η απόφαση οριστικοποιείται τη Δευτέρα στη ΓΣ του ΕΣΑΚΕ, ποιες ομάδες ήταν αντίθετες

Νέα δεδομένα θα έχουμε στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League. Οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ ψήφισαν υπέρ των 7 ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι ψήφοι ήταν 9 υπέρ και 3 κατά.

Μέχρι και την περσινή σεζόν κάθε ομάδα είχε δικαίωμα να δηλώσει έξι ξένους παίκτες στο πρωτάθλημα. Τη φετινή χρονιά, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς οι ομάδες ψήφισαν υπέρ των 7 ξένων.

Κάθε ομάδα, λοιπόν, θα μπορεί φέτος να δηλώσει μέχρι 7 ξένους παίκτες στο πρωτάθλημα. Σε κάθε αγώνα όμως θα βρίσκονται στη δωδεκάδα έξι εξ αυτών και σε κάθε παιχνίδι θα μπορούν να γίνουν αλλαγές στους ξένους της δωδεκάδας.

Από τις ομάδες της Basket League εννιά υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ τρεις ήταν κατά αυτής της εξέλιξης. Συγκεκριμένα, υπέρ τάχθηκαν οι ΑΕΚ, Απόλλων Πάτρας, Άρης, Ιωνικός Νίκαιας, Καρδίτσα, Λαύριο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Περιστέρι. Αρνητική ψήφο έδωσαν οι Κολοσσός Ρόδου, ΠΑΟΚ και Προμηθέας.

Τη Δευτέρα (03/10) θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, όπου θα οριστικοποιηθεί και επίσημα αλλαγή στους ξένους παίκτες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς