16.8 C
Athens

ΕΟΚ – ΕΣΑΚΕ: Προκρίνεται η πρόταση για την αύξηση των ξένων σε 7 στην Basket League

Μετά την πολύωρη τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ σε πολύ καλό κλίμα, η πρόταση για την αύξηση των ξένων σε επτά είναι πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίησή της

Συζητιόταν εδώ και καιρό και δεν θα μπορούσε να μην τεθεί επί τάπητος και στη σημαντική τηλεδιάσκεψη που διεξήχθη την Τρίτη (27/9) ανάμεσα σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Το ζήτημα αφορά στην αύξηση των ξένων από έξι σε επτά και μετά τις τελευταίες εξελίξεις όλα δείχνουν πως προχωράει κανονικά.

Η πρόταση που προκρίθηκε αφορά στην παρουσία επτά ξένων στο ρόστερ ωστόσο μόλις οι έξι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε έναν αγώνα άρα δεν θα αλλάξει κάτι όσον αφορά στον ρόλο και τη χρησιμοποίηση των Ελλήνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος της πολύωρης τηλεδιάσκεψης, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση γνωστοποιώντας πως η συζήτηση αφορούσε και στην οικονομική εξυγίανση των ΚΑΕ αλλά και ένα πλάνο για τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών με ορίζοντα τριετίας.

Η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να προχωρήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες από την κοινή ομάδα εργασίας που θα συσταθεί, ώστε αφού εγκριθεί από τον ΕΣΑΚΕ να πάει στην ΕΟΚ και από εκεί να πάρει το πράσινο φως.

Η κοινή ανακοίνωση ΕΟΚ – ΕΣΑΚΕ:

«Με συμφωνία σε κομβικούς άξονες και στόχευση την ειλικρινή συνεργασία για ένα υγιές επαγγελματικό πρωτάθλημα, ολοκληρώθηκε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ.

Η πρόσκληση της Ομοσπονδίας είχε συγκεκριμένη ατζέντα και στη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων, υπήρξε γόνιμος διάλογος που οδήγησε σε ταύτιση με τους εκπροσώπους και των 12 ΚΑΕ.

Η οικονομική εξυγίανση των ΚΑΕ σε βάθος χρόνου ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα, με αποσαφήνιση των κανονισμών που ισχύουν από τη FIBA και την αποδοχή τους από όλους τους συμμετέχοντες, προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες στη συνέχεια.

Η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών ήταν ένα άλλο σημαντικό θέμα και η συζήτηση αφορούσε στις βασικές αρχές και σε πλάνο τριετίας, πάντα με γνώμονα το καλό των Εθνικών ομάδων.

Όπως συμφωνήθηκε, θα συσταθεί άμεσα κοινή ομάδα εργασίας για να προχωρήσει συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται για εκκρεμή θέματα και να επιλαμβάνεται πιθανών νέων που θα προκύπτουν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς