17.7 C
Athens

Χατζισαφί: Ντρέπομαι για την κατάσταση στο Ιράν, οι γυναίκες είναι το μισό σώμα της κοινωνίας

Με αναρτήσεις του στα social media ο Ιρανός αμυντικός της ΑΕΚ καταδίκασε τα όσα γίνονται πίσω στην πατρίδα του και στάθηκε στο πλευρό των γυναικών που δεν αξίζουν βία αλλά σεβασμό για να δοθεί λύση στα προβλήματά τους, όπως ανέφερε

Μπορεί την πρώτη φορά να αναγκάστηκε να σβήσει τις αναρτήσεις του για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν, αλλά ο αμυντικός της ΑΕΚ Εχσάν Χατζισαφί βγήκε μπροστά και με νέα του τοποθέτηση παίρνει ξεκάθαρα το μέρος των γυναικών που παλεύουν για την ισότητα στην κοινωνία πίσω στη χώρα του, αλλά το μόνο που παίρνουν πίσω είναι ωμή βία, αίμα και θάνατος.

Έσπασε τη σιωπή του ο Αζμούν: «Δεν με νοιάζει αν αποβληθώ από την εθνική, ζήτω οι Ιρανές γυναίκες»

Η κατάσταση στους δρόμους του Ιράν έχει φτάσει στο απροχώρητο και πλέον ολοένα και περισσότεροι ποδοσφαιριστές βγαίνουν μπροστά για να υποστηρίξουν τις γυναίκες αλλά και όσους παλεύουν γι’ αυτές στην πατρίδα τους.

Ο άλλοτε αμυντικός του Ολυμπιακού και νυν της ΑΕΚ επέστρεψε στην Αθήνα για προπονήσεις μετά τα παιχνίδια με την εθνική του Ιράν και με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram κατέκρινε τα όσα συμβαίνουν αναφέροντας χαρακτηριστικά:  «Αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζουν τον θάνατο. Λύστε τα προβλήματα τους αντί να ασκείται βία».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Οι γυναίκες είναι το μισό σώμα της κοινωνίας. Όταν το άλλο μισό το γεννάει τότε είναι στην πραγματικότητα ολόκληρο το σώμα», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος που επέστρεψε στην Αθήνα μετά τις υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα και πρόσθεσε:

«Είμαστε με τον λαό γιατί είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι. Θα αγωνιζόμαστε για εσάς και την πατρίδα μας μέχρι την τελευταία μας ανάσα. Ντρέπομαι όταν βλέπω έτσι την κατάσταση στη χώρα μου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζουν τον θάνατο. Λύστε τα προβλήματα τους αντί να ασκείται βία».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς