16.6 C
Athens

Έσπασε τη σιωπή του ο Αζμούν: «Δεν με νοιάζει αν αποβληθώ από την εθνική, ζήτω οι Ιρανές γυναίκες»

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο Ιράν μας γυρίζει πίσω σε άλλες εποχές. Τότε που ο πολιτισμός και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή ήταν δύο άγνωστες έννοιες. Αδιανόητο εν έτη 2022 να βλέπουμε τέτοιες εικόνες και να ζούμε τέτοιες καταστάσεις, αλλά η πραγματικότητα και η κοινωνία μας ρίχνει ένα ακόμη χαστούκι.

Δεκάδες είναι πλέον οι δολοφονημένες γυναίκες στο Ιράν που παλεύουν και διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα, με τον υπόλοιπο κόσμο να διατηρεί σιγή ιχθύος κι αυτό να είναι το πιο τρομακτικό.

Από τον χώρο του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου στο Ιράν, μόνο ο άσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν και διεθνής με την ομάδα της χώρας του, Σαρντάρ Αζμούν βρήκε το θάρρος να μιλήσει, να πει τα πράγματα με το όνομά τους, ακόμα κι αν κινδυνεύει με αποκλεισμό ενόψει Μουντιάλ, τουλάχιστον θα έχει καθαρή τη συνείδησή του.

Ο ίδιος ξέσπασε μέσω Instagram και τόνισε πως ακόμη κι αν του γίνουν συστάσεις από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, αυτός δεν πρόκειται να σβήσει την ανάρτησή του υπερασπιζόμενος όλες τις γυναίκες του Ιράν.

«Λόγω των κανόνων της Εθνικής Ομάδας, δεν μας επιτρέπουν να πούμε τίποτα μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προπονητικού μας καμπ, αλλά δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ τη σιωπή.

Αν θέλουν να με κόψουν από την ομάδα είναι απλά μια θυσία για μια τρίχα σε μια Ιρανή γυναίκα. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί αυτή η ανάρτηση. Ντροπή σε όλους πόσο εύκολα δολοφονείτε ανθρώπους. Ζήτω οι Ιρανές γυναίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αζμούν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς