21.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ και η καυτή πατάτα της αποσυμφόρησης του ρόστερ

Ο Μίτσελ τόνισε στην παρουσίασή του πως θέλει να δουλέψει με 24 ποδοσφαιριστές και η αξιολόγηση που θα κάνει τις επόμενες μέρες στο Ρέντη θα κρίνει πολλά αναφορικά με το ξεσκαρτάρισμα που θα γίνει

Ο Μίτσελ έπιασε δουλειά στον Ολυμπιακό και τον περιμένει μια σειρά πολύ απαιτητικών αναμετρήσεων μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα δεν υπολογίζει στους διεθνείς κάτι που κάνει πιο δύσκολο το έργο του.

Δώδεκα αγώνες σε 42 μέρες και χωρίς περιθώριο για απώλειες για ένα ρόστερ αρκετά πλούσιο που σε μεγάλο βαθμό ο Ισπανός προπονητής θέλει να μικρύνει περισσότερο για να δουλέψει καλύτερα ως τη διακοπή του Μουντιάλ.

«Είναι πρόβλημα να έχουμε τόσους πολλούς παίκτες, είναι μειονέκτημα και για τον προπονητή και για την ίδια την ομάδα, για αυτό έχω ζητήσει από τον πρόεδρο μην έχουμε περισσότερους από 24 ποδοσφαιριστές (+τους τερματοφύλακες). Δεν είναι εύκολο αυτό που έχω ζητήσει αλλά ξέρω πως θα γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός προπονητής που έχει μπροστά του πολύ σημαντικές αναμετρήσεις κι ένα ξεσκαρτάρισμα που το πιθανότερο είναι να γίνει πριν τη διακοπή. Άλλωστε, είναι αναγκαίο να βρεθεί η απαραίτητη χημεία στο ρόστερ και να υπάρξουν οι κατάλληλοι ρόλοι.

Βρισκόμαστε μερικές μέρες πριν μπει ο Οκτώβριος και ήδη οι Ερυθρόλευκοι έχουν χρησιμοποιήσει 35 ποδοσφαιριστές! Ένα πολύ μεγάλο νούμερο που δεν έχει βοηθήσει την ομάδα να αποκτήσει κάποιες σταθερές αφού μέχρι πρόσφατα γίνονταν ακόμα προσθήκες.

Ο Μίτσελ έχει μπροστά του την καυτή πατάτα της αποσυμφόρησης του ρόστερ και αυτές τις μέρες θα βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα για τους παρόντες (οι διεθνείς θα φτάσουν σταδιακά από την επόμενη εβδομάδα).

Από την πρώτη του θητεία ο Ισπανός έδειξε πως δεν καταλαβαίνει ούτε από ονόματα ούτε από το τι έκαναν μέχρι σήμερα. Τον ενδιαφέρει η διάθεση του κάθε ποδοσφαιριστή, το πόσο πιέζει και ασφαλώς να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που θα δίνει για να δημιουργηθεί ένα
σύνολο που θα παίζει επιθετικά και δεν θα κλείνεται.

Θυμίζουμε παράλληλα πως η ευρωπαϊκή λίστα περιλαμβάνει αρκετούς ποδοσφαιριστές αλλά όχι όσους ήρθαν στο τέλος. Με δεδομένο ότι ο Ρέτσος μπορεί να δώσει λύσεις σε διαφορετικές θέσεις στην άμυνα είτε κατ’ ανάγκη, είτε κατ’ επιλογή, ο Μίτσελ έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα στην άμυνα.

Λάιντνερ και Κούτρης για παράδειγμα δεν υπολογίζονται μέχρι και τώρα. Ο Ισπανός προπονητής περιμένει τον Μαρσέλο, έχει τον Ρέαμπτσιουκ και μπορεί να χρησιμοποιήσει και τον Ρέτσο στο ένα άκρο της άμυνας. Δεξιά υπάρχουν ο Βρσάλικο και ο Άβιλα, οπότε ανοιχτό είναι και το θέμα του Ανδρούτσου (ο οποίος πάντως βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα) αλλά και του Κενί Λαλά ο οποίος προπονήθηκε την Πέμπτη αλλά ως τώρα υπολογιζόταν για τη Β’ ομάδα.

Από εκεί και μπροστά, ο Ντιμπί Κεϊτά δύσκολα θα έχει θέση στο ρόστερ (ακόμα δεν έχει κάνει ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο) ειδικά τώρα που όλα τα ματς αποκτούν τεράστια σημασία και δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας. Ποδοσφαιριστές όπως ο Κούντε, ο Βρουσάι, ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Ντε Λα Φουέντε (ο οποίος δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα) θα αξιολογηθούν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά που δεν βρισκόταν στις επιλογές του Κάρλος Κορμπεράν και έχει μείνει πίσω συγκριτικά με τους Ελ Αραμπί, Μπακαμπού και Ουί Τζο.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Βατσλίκ, Τζολάκης, Κρίστινσον

Αμυντικοί: Βρσάλικο, Ρέτσος, Μαρσέλο, Παπασταθόπουλος, Λάιντνερ, Κούτρης, Μπα, Άβιλα, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Ανδρούτσος, Λαλά

Μέσοι και μεσοεπιθετικοί: Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Κούντε, Φορτούνης, Χάμες Ροντρίγκες, Βρουσάι, Μπόουλερ, Μπιέλ, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά, Ντε Λα Φουέντε, Σαμασέκου, Γκάρι Ροντρίγκες, Ντιμπί Κεϊτά, Ίνμπομ Χουάνγκ

Φορ: Ελ Αραμπί, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Μπακαμπού, Ουί Τζο Χουάνγκ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς