21.4 C
Athens

Επίσημη η επιστροφή του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού!

⚪🔴🇪🇦Ο σενιόρ Μίτσελ επέστρεψε στο αγαπημένο του Λιμάνι ✔️Ανακοινώθηκε κι επίσημα από τον Ολυμπιακό και πιάνει δουλειά στο Ρέντη ο Ισπανός τεχνικός

Μίτσελ κι επίσημα για δεύτερη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού!

Ο Ισπανός τεχνικός ανακοινώθηκε κι επίσημα το μεσημέρι της Τετάρτης (21/9) από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ επιστρέφοντας στο αγαπημένο του Λιμάνι έπειτα από 7 χρόνια.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επιστροφή του Ισπανού προπονητή Μίτσελ. Ο 59χρονος, γεννημένος στις 23 Μαρτίου 1963, επιστρέφει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με τον οποίο έγραψε σελίδες δόξας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο άλλοτε θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας καθοδήγησε τον Ολυμπιακό για μια χρυσή διετία (4/2/13 – 6/1/15), κατά την οποία σε 91 παιχνίδια είχε απολογισμό 65 νίκες, έντεκα ισοπαλίες και 15 ήττες.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2012-2013, 2013-2014) και ένα κύπελλο (2012-2013), ενώ οδήγησε την ομάδα σε ορισμένες από τις σπουδαιότερες νίκες της στην Ευρώπη απέναντι σε αντιπάλους όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Μπενφίκα και η Άντερλεχτ. Με τον Μίτσελ στα ηνία οι πρωταθλητές έφτασαν στους «16» του Champions League, την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ένδοξη ιστορία του Θρύλου μας.

Ο Μίτσελ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο και ακολούθησαν τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, στα οποία εργάστηκε τόσο ως διευθυντής όσο και ως προπονητής της Castilla. Το 2009 ανέλαβε τη Χετάφε, εν συνεχεία τη Σεβίλλη και μετά τον Ολυμπιακό. Μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα δούλεψε στη Μαρσέιγ, στη Μάλαγα, στην Πούμας (Μεξικό) και ξανά στη Χετάφε».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ώρα Μίτσελ… 15:15 λοιπόν, με άπαντες στις τάξεις των Ερυθρολεύκων να περιμένουν τις πρώτες δηλώσεις του 59χρονου Ισπανού τεχνικού στην επιστροφή του στο Λιμάνι έπειτα από 7 χρόνια, ενώ τον λόγο θα πάρει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου να τον καλωσορίσει ξανά στην οικογένεια του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Στις 15:15 η επίσημη παρουσίαση του Μίτσελ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα, ο Μίτσελ θα πραγματοποιήσει και την πρώτη του προπόνηση στου Ρέντη γνωρίζοντας το ρόστερ των Ερυθρολεύκων, παρόλο που αρκετοί από τους παίκτες θα λείπουν για τις υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Στην πρώτη του θητεία στην ομάδα του Πειραιά ο Μίτσελ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Ελλάδας, ενώ έφτασε μέχρι και τους «16» του Champions League. Μετά την απόλυσή του από τους Πειραιώτες τον χειμώνα του 2015 συνέχισε την προπονητική του καριέρα κατά σειρά σε Μαρσέιγ, Μάλαγα, Πούμας και Χετάφε από την οποία αποδεσμεύθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2021, μένοντας ανενεργός μέχρι σήμερα.

Στον Ολυμπιακό, μετά από 2,5 χρόνια, μέτρησε συνολικά 64 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες σε 90 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο σήμερα επιστρέφει για να επαναφέρει την τάξη, το αγωνιστικό πλάνο και κυρίως την ταυτότητα νικητή στους πρωταθλητές Ελλάδας, που ξεκίνησαν με πολλά σκαμπανεβάσματα και πλέον 3 διαφορετικούς προπονητές τη φετινή σεζόν.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς