18.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Οριστική η συμφωνία με Μίτσελ, την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Στο ραντεβού Β. Μαρινάκη και Μίτσελ επήλθε οριστική συμφωνία και την Τετάρτη (21/9) θα υπάρξει η ανακοίνωση ενώ ο Ισπανός προπονητής θα βρεθεί στις 18:00 στο Ρέντη για να σηκώσει μανίκια - Σε ρόλο αντι-Μοντέστο ο Ζοσέ Ανιγκό

Ο Μίτσελ θα είναι οριστικά ο διάδοχος του Κάρλος Κορμπεράν και ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού εκκινώντας από την Τετάρτη (21/9) τη δεύτερη θητεία του στο Λιμάνι!

Ο Ισπανός προπονητής είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη και προέκυψε η τελική συμφωνία, με τον Μίτσελ να σηκώνει πλέον μανίκια και το απόγευμα της Τετάρτης να πραγματοποιεί την πρώτη του προπόνηση στο Ρέντη (απόντες οι διεθνείς). Μάλιστα, αναμένεται να ανακοινωθεί από τους Ερυθρόλευκους με το συμβόλαιό του να αφορά σε διετή συνεργασία (με ορίζοντα δηλαδή το 2024). Βοηθός του θα είναι ο Χουάν Κάρλος Μαντιά.

Ο 59χρονος κόουτς έφτασε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Τρίτης όντας ενθουσιασμένος από την προοπτική που του παρουσιάστηκε να δουλέψει στους πρωταθλητές Ελλάδας. Πλέον ο Ισπανός έχει μπροστά του μια δύσκολη αποστολή τόσο στο πρωτάθλημα όπου οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο -7 από την κορυφή, όσο και στο Europa League καθώς ακολουθούν οι αναμετρήσεις με την Καραμπάγκ.

Στην πρώτη του θητεία στην ομάδα του Πειραιά ο Μίτσελ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Ελλάδας, ενώ έφτασε μέχρι και τους «16» του Champions League. Μετά την απόλυσή του από τους Πειραιώτες τον χειμώνα του 2015 συνέχισε την προπονητική του καριέρα κατά σειρά σε Μαρσέιγ, Μάλαγα, Πούμας και Χετάφε από την οποία αποδεσμεύθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2021, μένοντας ανενεργός μέχρι σήμερα.

Στον Ολυμπιακό, μετά από 2,5 χρόνια, μέτρησε συνολικά 64 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες σε 90 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ ο Ζοσέ Ανιγκό

Αξίζει να σημειωθεί πως στους Ερυθρόλευκους παρατηρείται συνολική κινητικότητα αναφορικά με αλλαγές στο οργανόγραμμα καθώς τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν σκέψεις να αποκτήσει ρόλο ο Ζοσέ Ανιγκό και συγκεκριμένα να αποτελέσει τον νέο επικεφαλής σκάουτινγκ, μια θέση που κατείχε ο Φρανσουά Μοντέστο μέχρι που αποχώρησε για τη Μόντσα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς