16.8 C
Athens

Χουάν Κάρλος Μαντιά: Το δεξί χέρι του Μίτσελ και στον Ολυμπιακό

Το athlosnews.gr παρουσιάζει το προφίλ του βοηθού του Μίτσελ στον Ολυμπιακό: ποιος είναι ο Χουάν Κάρλος Μαντιά που θα βρίσκεται στο πλευρό του Ισπανού από την Τετάρτη στο Ρέντη

Ο Μίτσελ θα ανακοινωθεί την Τετάρτη (21/9) από τον Ολυμπιακό ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας (18:00) θα βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη για να πιάσει δουλειά στη δεύτερη θητεία του στους Ερυθρόλευκους και να αντιστρέψει το κλίμα οδηγώντας τους σε θετικά αποτελέσματα.

Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Χουάν Κάρλος Μαντιά που θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του.

Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ έρχεται ως… κασκαντέρ και έχει την ευκαιρία να γίνει man of the club

Ποιος είναι ο βοηθός του Μίτσελ

O 55χρονος παλαίμαχος Ισπανός αμυντικός Χουάν Κάρλος Μαντιά είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ αλλά αγωνίστηκε ελάχιστα με την πρώτη ομάδα (με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα) ενώ συνυπήρξε στον σύλλογο για μια τετραετία (1984-1988) με τον Μίτσελ. Στη συνέχεια βρέθηκε σε άλλες ομάδες της πατρίδας του όπως η Θέλτα, η Τολέδο και η Κόρδοβα που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του το 2000.

Άμεσα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα μετρώντας πλέον 20 χρόνια διαδρομής. Εργάστηκε αρχικά στα μικρά τμήματα της Ρεάλ πριν γίνει ασίσταντ και κάνει τα πρώτα του βήματα ως πρώτος σε Έρκουλες, Τενερίφη, Αλαβές και Σαμπαντέλ δίχως όμως – εξαιρουμένης της Έρκουλες – να καταφέρει να καθιερωθεί.

Από το 2015 αποτελεί τον πρώτο βοηθό του νέου κόουτς του Ολυμπιακού. Μαζί δούλεψαν σε Μαρσέιγ, Πούμας, Μάλαγα και Χετάφε, με τον Μίτσελ να τον εμπιστεύεται απόλυτα και να τον εντάσσει στο επιτελείο του για να συνεργαστούν σε πέμπτη διαφορετική ομάδα, τους Ερυθρόλευκους. Θυμίζουμε πως στην πρώτη του θητεία στο Λιμάνι ο Μίτσελ είχε ως άμεσο συνεργάτη τον Βίκτορ Σάντσεθ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς