22.5 C
Athens

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 25-22: Πήρε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν η Ένωση

Σε ένα ματς χωρίς τηλεοπτική μετάδοση λόγω... τιμωρίας της ΑΕΚ, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 25-22

Με το δεξί στη νέα σεζόν στη Handball Premier μπήκε η ΑΕΚ καθώς επικράτησε με 25-22 του Ολυμπιακού ΣΦΠ / Όμιλος Ξυνή στο «Γ. Κασιμάτης», σε ένα ντέρμπι που παρακολούθησαν μόνο οι οπαδοί της Ένωσης λόγω της απαγόρευσης τηλεοπτικής μετάδοσης (πρωτοποριακό είδος τιμωρίας) των γηπεδούχων αλλά και της απόφασής τους να μην προβάλλουν καν έστω σε live streaming το παιχνίδι.

Πριν περάσουμε στο αγωνιστικό και αφού δώσουμε τα απαραίτητα συγχαρητήρια στην ΟΧΕ που διαφημίζει τόσο ωραία το προϊόν της για να μη δει κανείς το ντέρμπι, να επισημάνουμε πως οι πρωταθλητές Ελλάδας διαμαρτύρονται για τη μη παρουσία αθλητικού εισαγγελέα (για την ακρίβεια δεν πήραν ποτέ απάντηση).

Στο καθαρά αγωνιστικό οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με εντυπωσιακές άμυνες αλλά σταδιακά η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της και με πρωταγωνιστή τον Μαντάλινιτς βρήκε γκολ για να αυξήσει τη διαφορά στο +2 στο πρώτο μέρος. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν τον ρυθμό τους επιθετικά – ο Μάτσκεβιτς προχώρησε σε μπόλικες επεμβάσεις – στο δεύτερο μέρος και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε για να ξεφύγει κι άλλο, με τον Ολυμπιακό να μειώνει στο τέλος στα τρία γκολ και να χάνει και πέναλτι στο φινάλε.

Πρώτος σκόρερ για την Ένωση ήταν ο Μαντάλινιτς με εννέα τέρματα ενώ για τον Ολυμπιακό ο Βέμπερ πέτυχε πέντε γκολ.

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ / ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ

ΤΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΑ: 1-0, 6-4, 8-5, 10-8, 11-9, 13-11 (ημχ.), 15-12, 17-13, 18-13, 21-16, 23-20, 25-22

AEK (Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 1, Τικ, Ζίβκοβιτς, Γιούκιτς 4, Μαντάλινιτς 9, Νικολαΐδης, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 3, Λιάπης, Άρσιτς, Σόκολιτς, Τσιτόμπι 3, Ρογκούλσκι 1, Λέμος 2, Κεδέρης 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ / ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Νιοκάς 1, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 3, Κανδύλας 2, Μπάγιος, Παπαδόπουλος 2, Δομπρής 3, Βέμπερ 5, Πασσιάς, Μοντόρο 1, Σλαβούλιτσα 1, Οστρούσκο 2, Γκράτζαν 1, Μιχαηλίδης, Μπάουερ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς