16.6 C
Athens

Πέμπτη στην τελική κατάταξη του Eurobasket η εθνική Ελλάδας, μέλος της κορυφαίας πεντάδας ο Γιάννης

Η εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε ως 5η την παρουσία της στο φετινό Eurobasket με τον μεγάλο της αστέρα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, να έχει μία θέση ανάμεσα στους 5 κορυφαίους της διοργάνωσης

Την 5η θέση κατέλαβε η εθνική στο Ευρωμπάσκετ 2022, το οποίο ολοκληρώθηκε τη νύχτα της Κυριακής (18/9), στη Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου, με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία να ανεβαίνει και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Ευρώπη.

Ισπανία – Γαλλία 88-76: Πρωταθλητές Ευρώπης για 4η φορά οι τρομεροί Ίβηρες

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του, λοιπόν, αν και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στους «8» του 41ου Ευρωμπάσκετ, όταν αποκλείστηκαν από τη «χάλκινη» εν τέλει Γερμανία, τερμάτισαν στην πρώτη θέση πίσω από τους τέσσερις φιναλίστ των δύο καταληκτικών αναμετρήσεων της διοργάνωσης, του τελικού (Ισπανία-Γαλλία 88-76) και του «μικρού» τελικού (Γερμανία-Πολωνία 82-69).

Μία θέση πάνω δηλαδή από την προηγούμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης (2017) Σλοβενία (6η), του Λούκα Ντόντσιτς, δύο πάνω από τη Φινλανδία (7η) του Λάουρι Μάρκανεν και τέσσερις θέσεις πιο ψηλά από τη φιναλίστ του Ευρωμπάσκετ 2017, Σερβία (9η) του Νίκολα Γιόκιτς.

Παράλληλα, η FIBA ανακοίνωσε τους πέντε κορυφαίους παίκτες του 41ου Ευρωμπάσκετ που ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο, με το No 34 της εθνικής Ελλάδας και των Μιλγουόκι Μπακς να είναι ένας εξ αυτών.

Μαζί με τον Greek Freak, ο «χάλκινος» Γερμανός πόιντ γκαρντ των Λος Άντζελες Λέικερς Ντένις Σρέντερ, ο «ασημένιος» Γάλλος διεθνής σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς Ρούντι Γκομπέρ, ο «χρυσός» Λορέντζο Μπράουν και φυσικά ο επίσης «χρυσός» MVP του Ευρωμπάσκετ 2022 Βίλι Ερνανγκόμεθ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς