13.2 C
Athens

Ζινκερνάγκελ: Δεν ήταν εύκολο για μένα, απέρριψα μεγάλους συλλόγους για τον Ολυμπιακό

Ο Φιλίπ Ζινκερνάγκελ παραχωρήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Σταντάρ Λιέγης και για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες (μετά την παρουσίασή του) μίλησε στον δανέζικο Τύπο για την αποχώρησή του από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Δανός επανέλαβε πως από τη στιγμή που με την έλευση των νέων ποδοσφαιριστών δεν θα αγωνιζόταν πολύ και αφού έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αν το δεις ψυχρά, η κατάστασή μου ίσως έμοιαζε χαοτική. Μπορεί να μην βγάζει νόημα. Όμως ένας βασικός λόγος που δεν συνέχισα στον Ολυμπιακό ήταν πως ο προπονητής που με έφερε αποδεσμεύτηκε ή εάν θέλετε απολύθηκε. Ήλπιζα πως ο κόουτς θα έμενε παραπάνω. Ο κόουτς Μαρτίνς υπήρξε μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού και ήταν εκεί για μεγάλο διάστημα, για πάνω από τέσσερις σεζόν. Δεν ήταν εύκολο για μένα, όμως ο Ισπανός τεχνικός που ήρθε μετά μου είπε πως θα ήμουν και για αυτόν σημαντικός.

Με έκπληξη μου μεταφέρθηκε πως επειδή θα έρθουν νέοι παίκτες δεν θα είμαι πια στα βασικά πλάνα. Εάν αυτό δεν με κάλυπτε θα έπρεπε να βρω μία λύση. Εγώ το καταλαβαίνω. Είναι επιλογή του προπονητή. Ήταν 19:00 το απόγευμα την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.

Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται σε κλάσματα δευτερολέπτων. Την επόμενη μέρα είχα μάθει πως δεν θα ήμουν στην ευρωπαϊκή λίστα. Προσωπικά είχα απορρίψει μεγάλους συλλόγους για να πάω στον Ολυμπιακό και ήθελα προφανώς να παίζω στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που δεν θα έπαιζα στην Ευρώπη και δεν είχα τόσο χρόνο στην Ελλάδα δεν έβλεπα λόγο να μείνω. Εάν ο νέος προπονητής μου ζητούσε να μείνω θα έμενα αλλά τελικώς στη συζήτηση που κάναμε μου τονίστηκε πως θα ήταν το ιδανικότερο να έβρισκα ομάδα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς