17.6 C
Athens

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και τον Σαμασεκού!

Μετά τον Μπακαμπού, οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν και τον 26χρονο αμυντικό μέσο από το Μάλι με δανεισμό από τη Χόφενχαϊμ - Τέσσερα πρωταθλήματα με τη Ζάλτσμπουργκ κατέκτησε ως βασικό στέλεχος ο Σαμασεκού

Ημέρα ανακοινώσεων σημαντικών μεταγραφών είναι η Παρασκευή (16/9) για τον Ολυμπιακό ο οποίος μετά την απόκτηση του Σεντρίκ Μπακαμπού ανακοίνωσε και εκείνη του Ντιαντιέ Σαμασεκού από τη Χόφενχαϊμ.

Ο 26χρονος διεθνής αμυντικός χαφ από το Μάλι κατέγραψε με τη γερμανική ομάδα 86 συμμετοχές από το 2019 που αποκτήθηκε αντί 14.000.000 ευρώ από τη Ζάλτσμπουρκ και μετρά δύο γκολ και πέντε ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Νωρίτερα, η Χόφενχαϊμ ανακοίνωσε τον δανεισμό του Σαμασεκού στον Ολυμπιακό, με τον αθλητικό διευθυντή της να δηλώνει: «Ο Ντιαντιέ ήταν εξαιρετικά δυσαρεστημένος με την τρέχουσα κατάσταση και μας προσέγγισε με ένα επείγον αίτημα για μεταγραφή. Με την προοπτική να πάρει περισσότερο χρόνο σε έναν κορυφαίο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, βρήκαμε μια πολύ καλή λύση προς το συμφέρον όλων, που μας δίνει την επιλογή να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση μετά το τέλος της φετινής σεζόν».

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ντιαντιέ Σαμασέκου από τη Χόφενχαϊμ.

Ο 26χρονος αμυντικός μέσος, γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου 1996, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην πατρίδα του, το Μάλι. Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα το 2013, αγωνίστηκε με τη Ρεάλ Μπαμάκο. Δύο χρόνια αργότερα, το 2015 πήρε μεταγραφή στην αυστριακή Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, από την οποία δόθηκε αμέσως δανεικός στη Λίφερινγκ, όπου αγωνίστηκε 26 φορές (είχε δύο ασίστ).

Το 2016 επέστρεψε στη Σάλτσμπουργκ, με την οποία πραγματοποίησε 134 συμμετοχές, πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε έξι ασίστ. Σε αυτό το διάστημα έπαιξε στα ημιτελικά του UEFA Europa League εναντίον της Μαρσέιγ. Το 2019 πήρε μεταγραφή στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Χόφενχαϊμ. Με τη φανέλα της έδωσε 86 ματς, τα 78 στη Μπουντεσλίγκα, σημείωσε δύο γκολ και έδωσε πέντε ασίστ.

Είναι 27 φορές διεθνής με το Μάλι και έχει σημειώσει ένα γκολ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς