18.2 C
Athens

Σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια η Ιταλία, 3-0 την αγνώριστη Σλοβενία

Η Ιταλία έκανε την κορυφαία εμφάνισή της στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στον ημιτελικό με τη Σλοβενία και χρειάστηκε μόλις 84′ για να προκριθεί στον τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσει την κάτοχο των δύο τελευταίων τίτλων και τριών συνολικά (όσα έχει κι εκείνη) Πολωνία και μάλιστα στο Κατοβίτσε που θα φλέγεται. Οι Ιταλοί επέστρεψαν σε τελικό μετά από 24 χρόνια με μια τρομερά νεανική φουρνιά και διεκδικούν τον τίτλο των παγκόσμιων πρωταθλητών ως εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης!

Ο Λαβία έκανε ένα σπουδαίο ματς με 15 πόντους ενώ πολύ ουσιαστικός στην υποδοχή ήταν ο Μπαλάσο. Ο Ντε Τζόρτζι είδε τα πάντα να λειτουργούν ρολόι και δεν χρειάστηκε να αλλάξει τίποτα απέναντι σε μια Σλοβενία που ήταν κάκιστη στις αρχές των σετ και παρά τις όποιες προσπάθειές της ήταν κατώτερη των περιστάσεων σε τέτοιο αγώνα.

Ο Τζόρτζε Κρέτσου χρησιμοποίησε τον Τσέμπουλι ως διαγώνιο (έβαλε 14 πόντους) αλλά σε γενικές γραμμές άπαντες κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Οι Σλοβένοι που υπέπεσαν σε 24 λάθη (έδωσαν έτσι ένα σετ) θα παίξουν για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στη Βραζιλία, αλλά το βέβαιο είναι πως πέτυχαν την υπέρβαση στο τουρνουά όπου συμμετείχαν για δεύτερη φορά.

Ο Παγένκ είχε 3/8 επιθέσεις και 2 μπλοκ (5 πόντοι) ενώ ο Τόντσεκ Στερν σημείωσε έναν ως αλλαγή στο τρίτο σετ.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-0 (25-21, 25-22, 25-21) σε 84′

ΙΤΑΛΙΑ: Μικελέτο 9, Τζιανέλι 3, Γκαλάσι 5, Λαβία 15, Ρομανό 12, Αντσάνι 7 / Μπαλάσο (λ.), Ρετσίνε

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Τ. Στερν 1, Παγένκ 5, Κοζαμέρνικ 5, Ρόπρετ 1, Ούρναουτ 11, Τσέμπουλι 14 / Κόβατσιτς (λ.) Βίντσιτς 1, Μόζιτς 9, Στάλεκαρ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς